1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Tung Sölvesborgsförlust

Det går tungt för Sölvesborg IK.
I går föll laget i en jämn match föll hemma mot HC Dalen med 2-4.
SIK har nu tre poäng upp för att slippa kval.
Nyheter • Publicerad 30 januari 2013

– Hoppet lever och det är nio poäng till att spela om, säger tränaren Marcus Alvarsson.

Gästernas ledning i första perioden var helt rättvis, men sedan var det mer SIK i de två andra. Laget missade fem bra lägen med fyra skott mitt på målvakten och ett utanför. Även Dalen missade upplagda möjligheter.

– Med lite flyt i dag hade vi satt 3-4 puckar till. Vi måste näta på helt upplagda chanser. Vi saknar det lilla extra i vissa delar. Bitvis spelar vi mycket bra, men sedan tappar vi fokus och bjuder på mål bakåt, säger Alvarsson.

Dalen började bäst, men efter halva första perioden mer SIK. Gästerna åkte på en utvisning och då tappade SIK allt. Dalen hade två jättelägen innan de tryckte in 0–1.

I andra åkte Sölvesborg på en utvisning direkt och då fixade Dalen 0–2. SIK tog sedan över och hade två frilägen. Välförtjänta 1–2 kom efter 13.57, då Viktor Green nätade efter fint spel i powerplay.

Sedan hade SIK bra tryck de första minuterna i tredje, men så kom en snabb omställning och 1–3. Hoppet tändes när Mattias Håkansson kanonsköt 2–3 från blålinjen i spel 4–4. Med dryga två minuter kvar tog SIK ut målvakten, efter en knapp minuten kunde Dalen sätta 2–4 i tom bur.

Sölvesborg IK-HC Dalen 2-4 (0-1, 1-1, 1-2)

Målen, SIK: Viktor Green, Mattias Håkansson.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.