1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Det tuffa serieprogrammet i ishockeyallsvenskan tog ut sin rätt på söndagen. Det var med märkbart trötta ben som Mörrum tog isen i Södrahallen i besittning.
Spelet mot Halmstad gick därför i vågor, och det krävdes till slut förlängning för att en segrare skulle koras - och segrare blev åter Mörrum med 4-3 (1-0, 2-2, 0-1, 1-0).
Nyheter • Publicerad 8 oktober 2001

Hemmatränaren, Lasse Lindgren, var ändå nöjd.

- Vi har spelat fyra matcher på en vecka och på dessa har vi tagit elva poäng. Det måste man vara nöjd med, menade han.

Men spelmässigt så var det ingen direkt höjdare. Halmstad hade lärt hemläxan från träningsmatchen tidigare i höstas.

Lyckades inte helt

- Då blev vi ordentligt frånåkta av deras snabba yttrar. Den här gången hade vi föresatt oss att plocka bort dom, men det lyckades vi inte helt med, konstaterade Halmstads tränare Ulf Weinstock.

Spelet böljade annars fram och åter, oftast i takt med utvisningarna. Mörrum inledde starkast och hade klar kontroll över händelserna under den första perioden.

Men ett par utvisningar för hemmalaget i mitten av perioden fick fart på Halmstad.

Kvitteringen kom också närmast omgående i den andra perioden.

Het Christian

Mörrum jobbade sig dock tillbaka in i matchen, och det mycket tack vare Christian Magnusson. Han var ofta med där det hände något och det blev också Christian förunnat att göra segermålet 2.16 in på förlängningen.

- Ja, Christian var verkligen het i matchen. Han var en av våra bättre spelare, förklarade Lasse Lindgren.

Även om det satt hårt inne innan Mörrum bärgat segern, så var det rätt lag som vann. Det var Mörrum som försökte spela konstruktivt medan Halmstad hela tiden agerade spelförstörare.

- Det är så vi måste spela på bortaplan mot lag som Mörrum. Jag har sagt tidigare att Mörrum blir farligt i år, och det har jag ingen anledning att ändra på nu, menade Ulf Weinstock.

Samtidigt såg han ändå positivt på sitt eget lags insats.

- Vårt spel på bortaplan har annars varit tveksamt, men nu tog vi vår första poäng borta. Vi är på rätt väg.

Krigade rätt

För Lasse Lindgrens del handlade det mycket om spelarnas inställning. Även om spelet inte fungerade riktigt som han ville så var han ändå nöjd med att spelarna inte vek sig när det tog emot.

- Det lovar gott inför fortsättningen. Det är många matcher som kommer att se ut så här, och det gäller det att vi orkar kriga.

En andraplats, efter Leksand, imponerar, men det som oroar är backsidan. Fredrik Lindgren slog åter upp sin skada i knäet och tvingades utgå redan i inledningen av den andra perioden.

Roland Svensson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.