1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Trolle vidare i kvalet

Trolle BK inledde kvalet mot elitserien på bästa sätt genom att I Växjö spela 10–10 i första matchen mot BS Hässle och vinna andra med 11–4. Nu väntar elitserielaget Hallandia i den avslutande kvalomgången.
Nyheter • Publicerad 4 maj 2014
Klev fram. Trolle BK:s Erika Svensson spelade bra i elitseriekvalet mot Hässle.
Klev fram. Trolle BK:s Erika Svensson spelade bra i elitseriekvalet mot Hässle.Foto: Rolf-Arne Kulle

– Det gäller för oss att vara riktigt på bettet om vi skall gå hela vägen, säger Trolles Malin Johansson.

Trolle spelade inte bra i början i Växjö och låg under med 7–8 inför sista serien i första matchen.

– Det lossnade lite i fjärde och vi var där över 1 500 poäng. Det har varit jämt mellan oss och Hässle också i serien, så det var skönt att klara oavgjort. Erika Svensson spelade väldigt bra, säger Johansson.

Trolle öppnade andra matchen med 5–0 och slog fina 1 567 poäng mot 1 400 för Hässle. De två övriga serierna som behövdes vann Hässle poängmässigt, men Trolle vann tre parmatcher i varje och gick fram till 11–4. Trolle hade marginalerna med i serie två och tre. I den andra vanns parmatcherna med 1, 5 och 13 poäng och i den tredje två av matcherna med 1 och 7 poäng.

– Vi fick ett mentalt övertag direkt och trots tajta siffror i serie två och tre kändes det stabilt från vår sida, säger Johansson.

Lite tungan på vågen i sista matchen var paren Malin Johansson/Matilda Lind och Anna Mattsson/Erika Svensson med 3–0.

Bodekull BK vann första omgången om en plats i division 1 genom seger i Tollarp mot Kulladal F2 med 17–3 och 12–8. Kenth Andersson slagbäst i båda matcherna med 850 och 846. I andra matchen gjorde Pontus Persic/Douglas Nilsson 4–0.

Segrar i division 1–kvalet blev det även för Karlskrona BK och BK Atlantic. KBK avfärdade enkelt Båstadskäglan i Kristianstad, medan det var tufft för Atlantic mot IK Raketen, Alvesta, i Olofström. Atlantic förlorade första matchen med 9–11, men vann andra med 11–9. I sudden kunde sedan Atlantic vinna med 4–1. Sören Persson/Erik Lindkvist tungan på vågen, då de vann sin match med hela 107 poäng.

– Vi skall inte tappa ledning 8–7 i första matchen, men sedan vände vi 7–8 till vinst i andra. Här visade vi styrka och fick mentalt övertag i sudden. Bara att ta nya tag till nästa helg, för vi måste vinna en omgång till för att vara kvar i ettan, säger Sören Persson.

I Olofström tog KFUM första steget att vara kvar i tvåan efter vinster mot BK Lejonet, Klippan, med 15–5 och 11–9. Jonas Georgsson och Tommy "Gusten" Gustafsson var slagbäst.

– Första matchen var lätt, medan det var tufft i andra. Vi kunde dock hålla ihop det hela och ser fram mot en avgörande match mot Växjö Norra i Hässleholm kommande helg, säger Gustafsson.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.