1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Trion tillbakavisar rasistanklagelser

Högadals spelande tränare Mohammed Merzi anklagade en Trionspelare för att ha fällt rasistiska uttalanden efter division 4–matchen i fredags.
– Vi har pratat med den utpekade spelaren. Han säger att han inte sagt något rasistiskt och jag måste lita på min spelare säger IF Trions ordförande Sara Persson.
Nyheter • Publicerad 3 maj 2014

Division 4–matchen på Spjutsbygds idrottsplats fick ett trist efterspel.

– Jag förstår att det ibland fälls hårda ord på planen, men man måste lämna det där, säger Persson.

Att det fälldes hårda ord är både Högadal och Trion överens om, men sedan går meningskiljaktigheterna isär.

– Spelaren som Högadal menar har sagt något rasistiskt medger att han sagt hårda ord, men inget rasistiskt och jag har svårt att få ihop det eftersom vår spelare har utländsk härkomst, säger Persson.

IF Trion har tagit mycket illa vid sig av anklagelserna från Högadals IS.

– Det slår hårt mot vår förening. Hos oss är alla välkomna och hudfärg spelar ingen roll. Vi är jätteupprörda och ingen i IF Trion har hört att det ska ha sagt något rasistiskt.

Domarkontrollanten Kjell Andersson, som var domarobservatör på plats eftersom domaren Nikolas Eriksson, Jämjö, gjorde sin första division 4–match, hörde heller inga rasistiska ord.

– Det var hårt och tufft på planen, men varken jag eller Nikolas Eriksson fick några reaktioner från spelarhåll efter matchen.

Däremot ska det enligt Sara Persson ha förekommit ordväxlingar långt efter matchen.

– Vi ska inte behöva tolerera att våra spelare ska behöva uppleva rädsla för att lämna omklädningsrummet efter matchen. Vi upplever att det förekom verbala hot

Högadals IS har redan bekräftat att det kommer att göras en anmälan till Blekinge Fotbollförbund.

– Vi avvaktar en eventuell anmälan innan vi agerar, säger Sara Persson.

Connie Nilsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.