1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Tränarna sågade domarimport

Den tyske domaren Martin Reichert blev rejält sågad efter toppmatchen mellan Timrå och Djurgården. Timrå vann matchen med 2­1 efter förlängning sedan Petr Tenkrat skjutit segermålet.
Nyheter • Publicerad 1 november 2007

Den tyske domaren Martin Reichert blev rejält sågad efter toppmatchen mellan Timrå och Djurgården.

- Otroligt pinsamt. Här fanns närmare sex tusen åskådare som blev snuvade på en bra hockeymatch, suckade Timråtränaren Challe Berglund sedan hans Timrå besegrat Djurgården med 2­1.

Petr Tenkrat blev matchvinnare i förlängningens slutminut.

Båda tränarna dömde helt ut den tyske domaren.

- Först tar han ut för allt ­ minsta lilla knuff och senare i matchen är allt tillåtet. Nu drabbade det ju båda lagen, men vi drabbades mest, konstaterade Djurgårdstränaren Hans Särkijärvi.

Challe Berglund hade svårt att inse vitsen med att utländska domare ska agera i elitserien.

- Det är oförskämt mot de svenska domarna som varit riktigt bra den här säsongen. Det är också ojuste mot spelarna som anpassat sig till den nivå som de svenska domarna satt upp ­ nu vet spelarna varken ut eller in, sade Challe Berglund.

Trots domarinsatsen var nog de flesta åskådarna riktigt nöjda, för de fick se en jämn och tuff match med rejäl kamp och intensitet.

Timrå hade flest tillfällen att spela i numerärt överläge ­ och det blev till sist ett power-play som blev Timrås lycka då Petr Tenkrat prickade in avgörande 2­1-målet 4.11 in på förlängningen och säkrade bonuspoängen till Timrå.

- Vi måste spela rakare och inte göra allt så snyggt. Vi måste helt enkelt bli bättre på att utnyttja övertaget i power play om vi ska kunna vinna de jämna matcherna, framhöll Challe Berglund.

I Timrå kretsade det mesta kring den finländska förstafemman, där kedjetrion Timo Pärssinen, Riku Hahl och Mika Pyöräla dels skapar ett tryck mot motståndarkassen, men även spelar sig fram till riktigt heta målchanser.

Nye tjecken Petr Tenkrat blev matchvinnare ­ och det noterade Challe Berglund med viss glädje.

- Tenkrat visade upp bra kvaliteter.

Djurgården var verkligen värda minst en poäng.

- Vi svarade för en riktigt bra bortamatch. Inte minst försvarsspelet kan vi känna oss riktigt nöjda med, sade Hans Särkijärvi.

Djurgårdens 19-årige målvakt Stefan Ridderwall svarade för en kanoninsats mellan stolparna. Han svarade för flera otroliga reflexräddningar på styrningar och svåra skott då han var lite skymd.

Den finländske backen Ossi Väänänen svarade för en enorm arbetsinsats och verkade vara på isen mest hela matchen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.