1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
En tung början förvandlades till en skön triumf.
Toppfighten mot Gefle vanns med komfortabla 4-1 (3-1) efter en imponerande urladdning i en för Mjällbyfansen "rolig halvtimme".
Tre mål på cirka 30 minuter. Tala om urladdning!
- Nu har det äntligen lossnat för oss, säger Torbjörn Nilsson, som var den som fixade söndagens viktigaste Mjällbymål.
Nyheter • Publicerad 3 september 2001

Gästerna fick ett övertag genom Mathias Woxlins frisparksmål, då matchuret visade futtiga fem minuter.

Det blev dödstyst på Strandvallen efter denna för hemmalaget så tidiga och branta uppförsbacke.

- Vad som inte fick hända inträffade. Enda trösten var att vi hade 85 minuter på oss att vända det, säger tränaren Hasse Larsson.

Krampaktigheten och frustrationen kopplade ett stenhårt grepp om ett sedan i förväg pressat Mjällby.

Nio minuter senare hade kvitteringsbollen letat sig in bakom Mattias Hugosson. Efter en fight där målvakten, en av Geflebackarna samt Mjällbyforwarden Marcus Ekenberg, hamnade i en enda röra fick Torbjörn Nilsson ikläda sig den tacksamma rollen att rulla in bollen i ett tomt målet.

- Ett förlösande mål, konstaterar Hasse Larsson.

Ängslan försvann

Så sant som det var sagt. All ängslan och alla hämningar försvann med blixtens hastighet efter det mål som inte bara lyfte laget utan även Torbjörn Nilsson, som endast vid enstaka tillfällen har varit sig lik från förra årets succésäsong.

- Det stämde på ett helt annat sätt än då jag senast spelade mot Umeå och blev utbytt, säger den slitstarke skåningen som fyllde 27 år i torsdags.

En övertygande återkomst gjorde även backen Pontus Andersson. Liksom "Tobbe" höll han till på högerkanten.

Tränarduon Hasse Larssons och Håkan Håkanssons strategi var att lyfta bollar över Gefles storvuxna backlinje. Och det skars djupa sår i detta annars så stabila försvar då Mjällbys djupledslöpningar firade triumfer.

Liksom vid 1-1 var 2-1 målet frukten av dylikt agerande.

- Straffen var solklar. Målvakten kapade mig, säger Marcus Ekenberg som fick en suverän djupledpassning av Marcus Ringberg.

Ribba in

Exekutorn Håkan Bengtsson gjorde det kanske lite svårt för sig genom att slå in straffen via ribbans underkant.

Framgång föder framgång, och fem minuter senare såg Marcus Ringberg till att Mjällby kunde gå till halvtidsfika med en trygg 3-1- ledning.

Det var vid en hörna, och precis samma sak var fallet vid det fjärde Mjällbymålet, och åter igen Marcus Ringberg.

- Och vi som tidigare inte hade släppt in ett enda mål vid hörna på hela säsongen. Det här var inte vår dag, muttrar Gefletränaren Per Olsson.

Mjällby: Fredrik Olsson - Pontus Andersson, Thomas Westergren, Patrik Rosengren, Håkan Bengtsson - Torbjörn Nilsson, Marcus Ringberg (87), Jens Hermansson, Simon Sjöfors - Marcus Ekenberg (84), Johan Svensson (89).

Avbytare: Amel Hrnjic (mv), Jesper Nilsson, Mathias Håkansson (89), Christian Augustsson (84), Peter Hiir-Salakka (87).

Bengt Josephson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.