1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Ingen medalj men tre tjejer från Skogsfalken bland de tio bästa i damklassen och Jonas Pilblad på fjärde plats i herrklassen fick ändå Skogsfalken att jubla. Platsen var Västanå i allra nordöstligaste Skåne.
Nyheter • Publicerad 11 september 2006

- Mina tjejer är fantastiska! De blir bara bättre och bättre, menade damtränaren Christina Smedberg efter långdistans-SM.

Guldstriden i damklassen blev tät. Jenny Johansson, Ulricehamn, tog in mer än 50 sekunder på St Tunas Emma Engstrand efter varvningen och vann med två sekunder. Ingen av dem hade missat nämnvärt. Kajsa Nilsson, Göingarna, på bronsplats var 30 sekunder efter och Sofia Olsson, Skogsfalken, femma drygt fem minuter från bronset.

- Jag har gjort två småmissar men i övrigt har det gått bra. Resten tappar jag i löpning, kommenterade Sofia.

Lina Persson, sexa i fjol på långdistans, blev åtta trots ett krånglande knä.

- Jag har inte kunnat träna två dagar i rad den senaste tiden. Orienteringsmässigt fungerade allt men orken är inte på topp.

Åsa Hellqvist, tia, missade mest av Skogsfalkentjejerna.

- Jag var förkyld för ett par veckor sen och är fortfarande seg i löpningen. Sen missade jag 3-4 minuter ganska onödigt, menade Åsa.

Jonas småstrulade Åsas pojkvän Jonas Pilblad var knappt två minuter från medalj och bara 3,29 efter herrsegraren Niclas Jonasson från Leksand. Ändå ganska missnöjd.

- Jag snurrade runt en del på femte kontrollen på första slingan och sen även på 21:a på andra slingan. Där kan medaljen ha försvunnit, summerade Jonas.

Han får en ny chans på medeldistansen på fredag-lördag.

Christian Håkansson, Ronneby, var 24:a i herrklassen och Daniel Nilsson 25:a.

Daniel slarvade I juniorklasserna lyckades Orions Jana Macinská bäst med en sjätteplats i D 20 och Johan Olausson tog en tiondeplats i H 20. Där var Daniel Erlandsson det stora Blekingehoppet.

Han blev 16:e efter en miserabel inledning.

- Jag slarvmissade både på första och andra och då blir hela resten av banan en uppförsbacke, konstaterade Daniel.

På tisdag fortsätter SM-veckan med natt i Degerberga söder om Kristianstad.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.