1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Tjärnqvist till Ryssland

Tre Kronor-backen Daniel Tjärnqvist har hittat en ny klubb, i ryska hockeyligan. Klubben Lokomotiv Jaroslavl uppger på sin hemsida att svensken skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen.
Nyheter • Publicerad 5 november 2007

Tre Kronor-backen Daniel Tjärnqvist har hittat en ny klubb, i ryska hockeyligan. Klubben Lokomotiv Jaroslavl uppger på sin hemsida att den 31-årige svensken skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen.

Tjärnqvist är uttagen i den svenska truppen till Karjala cup som avgörs den här veckan. Han spelade förra säsongen för Edmonton i NHL, men har den här hösten varit klubblös.

Hans nya klubb har sin hemvist i Jaroslavl, knappt 30 mil nordost om Moskva. Laget tränas av förre Luleåspelaren Kari Heiikilä och har utöver Tjärnqvist även gjort klart med finländaren Tony Salmelainen. Lagets stora stjärna är förra NHL-proffset Alexej Jasjin.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.