1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Therese gav sig inte

Snöovädret till trots samlades mängder av ungdomar i Väggahallen när Karlshamns Brottarklubb genomförde sin kretstävling i brottning för nybörjare på lördagen.
Engagemanget var stort från ungdomarna och viljan att vinna var stor. Och så fanns naturligtvis föräldrar och supportrar på plats.
Nyheter • Publicerad 22 oktober 2002

Brottning som sport har även fått fotfäste bland regionens flickor. En som lyckades riktigt bra var Therese Samuelsson, BK Atle, i klassen flickor äldre 31-35 kg.

Hon vann klassen efter en stark insats och inte minst på vilja och kondition.

I den första matchen mötte hon, som det skulle visa sig, den svåraste konkurrenten. Julia Ronkainen, Tyringe, blev till slut tvåa i klassen, men fick se sig besegrad av Therese i den tidiga klassfinalen.

Stort underläge

Matchen började annars med att Julia Ronkainen skaffade sig ett kraftigt övertag. Hon var uppe i ledning med 7-1 innan matchen vände.

- Jag fick näsblod under den första ronden och blev lite irriterad. Sedan gav jag järnet i den andra ronden, berättade hon.

Efter att hennes ledare lyckats stoppa blodet visade Therese vad hon kan.

Hon kämpade och stred och fick till slut med sig sin motståndare, Julia, och vann på fall.

- Det är alltid roligt att vinna, men brottning är alltid roligt, menade hon.

Säker på slutseger var hon inte förrän det var klart. En som däremot inte räknade med slutseger var Adam Samuelsson, Karlshamn, i klassen knattar äldre 36-39 kg.

Han vann relativt enkelt över sin klubbkamrat Tim Karlsson i den första matchen. Men sedan var det stopp.

- Jag tror inte att jag klarar av Emil Eriksson från Ballingslöv.

Det gjorde inte heller Adam, utan det blev en andraplats i gruppen. Men han var nöjd med segern över klubbkamraten Tim som inte heller var besviken efter förlusten.

- Det hade jag räknat med. Adam har hållit betydligt längre än vad jag har gjort. Han brukar alltid vinna när vi tränar, och han gjorde ju likadant här i tävlingen.

Roland Svensson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.