1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Thailändare klara för City

Sven-Göran Eriksson meddelade på fredagen, på plats i Thailand, att Manchester City värvat tre thailändare. De tre är backarna Kiatprawut Saiwaew och Suree Sukha samt anfallaren Teerasil Dangda. De har fått treårskontrakt.
Nyheter • Publicerad 16 november 2007

Sven-Göran Eriksson meddelade på fredagen, på plats i Thailand, att Manchester City värvat tre thailändare. De tre är backarna Kiatprawut Saiwaew, 21, och Suree Sukha, 25, samt anfallaren Teerasil Dangda, 19. De har fått treårskontrakt.

Samtliga har varit och provspelat i England. Sukha har varit aktuell i månader men fick inledningsvis nej på sin ansökan om arbetstillstånd i Storbritannien. De tre spelarna blir Thailands första exporter till någon av de europeiska toppligorna.

City ägs av thailändaren Thaksin Shinawatra men Eriksson dementerade bestämt att värvningarna var en direkt order uppifrån.

I Thailand har Shinawatra, före detta premiärminister, kritiserats för att utnyttja fotbollen och spelarna som ett sätt att hålla sig i rampljuset inför decembers val.

- Jag är här enbart av fotbollsmässiga skäl, inte för politiska, sade Eriksson till reportrar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.