1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Tacka minkfarmarna för lägret

Minkfarmarna gick samman och räddade Mjällby AIF:s Çypernläger.
– Det var rätt snabbt ordnat, säger Niklas Joelsson.
Nyheter • Publicerad 20 februari 2013
Niklas Joelsson.
Niklas Joelsson.Foto: Bo Åkesson

Han är själv både minkfarmare och stor Mjällbysupporter.

Så när snacket gick att Mjällby AIF inte hade pengar till det årliga träningslägret började minkfarmarna på Listerlandet agera.

– Johan Dahlén (VD för Sveriges pälsdjursuppfödares riksförbund) frågade om inte jag kunde hålla i en insamling och eftersom det i samma veva var en utställning i Mjällby träffade jag alla. Så det var rätt snabbt ordnat, säger Joelsson.

25 minkfarmare la 10 000 kronor vardera och det är alltså till stor del därför som Mjällby AIF på onsdagern landade på Cypern.

– Det är väl inte helt okänt att det gått bra för vår näring de senaste åren.

Ni tog hela kostnaden?

– Så var det tänkt, att det var vi som skulle betala. Men om det sedan täcker hela kostnaden fullt ut för lägret vet jag inte.

Sportchefen Thomas Andersson Borstam bekräftar att även andra sponsorer har varit inblandade.

Utöver årlig sponsring så har även Joelsson en bakgrund som ordförande i supporterklubben Sillastrybarna.

– Jag var ordförande i 18 år. Nu är jag Supporter Liaison Officer, en slags länk, eller supporterombudsman, mellan föreningen och supportrarna. Det är ett Uefa-krav att alla svenska elitklubbar har en sådan person.

Att Mjällby AIF på årsmötet nu i februari kommer att redovisa en rekordförlust, det talas om upp till 2,5 miljoner kronor, är inget som oroar Joelsson.

– Egentligen inte. Det känns som om man vetat förutsättningarna hela tiden. Det som knäckte ekonomin förra året var ju att försäljningen av Moestafa El Kabir inte gick som planerat.

Vad tror du om laget? Räcker det för nytt kontrakt?

– Absolut, det gör det. Jasmin Sudic blir ett klipp som mittback och på mittfältet har vi fått in Kristian Haynes, en spelartyp vi saknat tidigare. Möjligtvis är vi känsliga för skador, annars tycker jag laget är minst lika bra som i fjol.

Vad har du för hälsning till Mjällbygänget på Cypern?

– Passa på och njut. Ta tillvara på vädret, gadda ihop er och kom förberedda till allsvenskan.

Henrik Flemming
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.