1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Svindal borta en längre tid

Alpinstjärnan Aksel Lund Svindal kommer troligen att vara borta från skidåkningen en längre tid efter kraschen under störtloppsträningen i Beaver Creek. Han har opererats för brutet näsben och ett stort sår i skinkan.
Nyheter • Publicerad 28 november 2007

Aksel Lund Svindal kommer troligen att vara borta från skidåkningen en längre tid efter kraschen under störtloppsträningen i Beaver Creek.

- Jag har inte läkarens rapport än, men han kan bli borta en lång period, sade tränaren Marius Arneson enligt AFP.

Den norske världscupledaren opererades under natten till onsdagen på sjukhus i Vail, för bland annat frakturer på näsa och käke, sårskador i ansiktet och ett stort sår på vänstra skinkan. Såret var så långt och djupt att läkarna fruktade att inre organ kunde vara skadade. Dessbättre var det inte så allvarligt.

- Såret är rengjort och ihopsytt. Jag pratade med Aksel efter operationen och han kände sig svag och groggy. Han blir kvar på sjukhuset några dagar. Det är för tidigt att säga när han kan vara tillbaka i skidbacken, säger den norske landslagsläkaren Ola Rönsen.

Svindal, som vann den totala världscupen förra säsongen, har startat vinterns världscup starkt, med två segrar hittills. Han kommer till att börja med att missa de fyra loppen i Beaver Creek torsdag­söndag.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.