1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Svindal borta en längre tid

Alpinstjärnan Aksel Lund Svindal kommer troligen att vara borta från skidåkningen en längre tid efter kraschen under störtloppsträningen i Beaver Creek, uppger hans tränare.
Nyheter • Publicerad 28 november 2007

Aksel Lund Svindal kommer troligen att vara borta från skidåkningen en längre tid efter kraschen under störtloppsträningen i Beaver Creek.

- Jag har inte läkarens rapport än, men han kan bli borta en lång period, sade tränaren Marius Arneson enligt AFP.

Den norske världscupledaren fick tillbringa natten till onsdagen på sjukhus i Vail, med bland annat frakturer på näsa och käke, sårskador i ansiktet och ett stort sår på vänstra skinkan.

- Såret på skinkan är så pass långt och djupt att läkarna har bestämt sig för att undersöka det mer ingående på operationsbordet. De fruktar att inre organ kan vara skadade, sade norske landslagsläkaren Ola Rönsen enligt NTB.

Enligt läkaren har Svindal inte ådragit sig några skallskador, eller skador på rygg eller nacke.

Svindal, som vann den totala världscupen förra säsongen, har startat vinterns världscup starkt, med två segrar hittills. Han kommer till att börja med att missa de fyra loppen i Beaver Creek torsdag­söndag.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.