1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Sverige i kläm i seglingsbråket

Americas cup-bråket mellan Alinghi och Oracle, som just nu avgörs i domstol, kan sätta stopp för svenskt deltagande nästa gång. Victory Challenge hinner troligen inte sy ihop konceptet till 2009./TT
Nyheter • Publicerad 15 november 2007

Americas cup-bråket mellan giganterna Alinghi och Oracle, som just nu avgörs i domstol, kan sätta stopp för svenskt deltagande nästa gång.

Victory Challenge, som kom femma i de två senaste seglingsutmaningarna om Americas cup, kommer förmodligen inte att hinna få sponsorer och sedan bygga helt nya båtar till 2009.

Schweiziska Alinghi vann Americas cup i somras. Som vinnare får man bestämma var och när tävlingen ska gå och om eventuella regelförändringar. Alinghi har beslutat om nya båtar till nästa tävling och att tävlingen ska gå i Valencia 2009.

Den största utmanaren (läs rikaste) Oracle, har stämt Alinghi i en domstol i New York för tävlingshamnen i Valencia som man menar inte är en riktig seglingsklubb, utan bara en papperskonstruktion, och man vill att tävlingen ska gå vid Oracles hemmahamn, Golden gate yacht club i San Francisco. Domstolsutslaget väntas komma i november. Få i branschen tror dock att beslutet kommer att innebära att Alinghi och Oracle enas. Det kan komma en överklagan av domslutet eller en ny stämningsansökan i en annan fråga.

Americas cup-kommittén har redan tidigare i höst sagt att man ser över alla möjligheter, inklusive att skjuta på tävlingen.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.