1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Sunnqvists tips till KHK

Karlskrona HK spelar i kväll en av de tuffaste matcherna för säsongen.
Björklöven väntar på bortaplan. Vi tog oss ett snack med Olofströmspelaren Sean Michel Sunnqvist som bjuder på tips.
Nyheter • Publicerad 14 mars 2013
Tipskung. Sean Michel Sunnqvist berättar om hur Karlskrona HK bör agera för att få med sig tre poäng hem från Västerbotten.
Tipskung. Sean Michel Sunnqvist berättar om hur Karlskrona HK bör agera för att få med sig tre poäng hem från Västerbotten.Foto: Patric Söderström

Han har varit med och både vunnit och förlorat mot Björklöven.

Förra året slog OIK ut Umeålaget i play off 3 och i år var han med när motståndarna fick revansch och slog ut Olofström i två raka matcher.

Sunnqvist kommenterar Björklövens svagheter, styrkor och hur man vinner mot just dem.

Styrkor:

– Björklöven spelar med riktigt mycket fart i spelet och det gäller att Karlskronaspelarna är med på det.

– De spelar väldigt mycket som ett lag, när de försvarar sig så är alla fem spelare med och jobbar hårt och när de anfaller så gör de också det med hela laget.

– De har bra målskyttar, i alla fall mot oss då de var effektiva och gjorde mål på sina chanser.

Svagheter:

– Det kändes som de var lite virriga i försvaret framför sin målvakt. Deras målvakt kändes inte heller jättestabil när vi spelade mot dem.

Hur ska KHK agera för att vinna matchen i dag?

– Att göra första målet blir otroligt viktigt. Det är förstås viktigt i alla matcher men gör man första målet mot Björklöven kan man få dem i gungning och det är alltid lättare att spela när man leder.

– Att inte ta några utvisningar är alltid viktigt och Björklöven har ett bra powerplay. Det visade de när vi mötte dem. Det straffar alltid sig att ta för många utvisningar.

Björklöven har en stor publik och Sean Michel Sunnqvist menar på att man måste älska att spela då.

– Att göra mål inför en publik som hatar dig borde alla hockeyspelare älska och jag är säker på att Karlskronaspelarna gör det också, säger han.

Samuel Abrahamsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.