1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Succé för Kyrkhults SK på världsungdomsspelen

Kyrkhults SK tog i helgen fyra medaljer i världsungdomsspelen i friidrott i Göteborg. Det blev ett guld, två silver och ett brons.
– En fantastisk bedrift och man är väldigt glad, säger ordförande Börje Hansson.
Nyheter • Publicerad 2 juli 2013

Världsungdomsspelen i friidrott lockade hela 3 400 deltagare i helgen som gick och bland alla de så tog lilla Kyrkhult fyra medaljer på tre individer.

Mimmi Olsson blev tvåa i spjut på 29,21 i F12 klassen och hon blev även fyra i kula.

Hennes bror Alex Olsson tog också medalj då han blev trea på 12,04 i P13 klassen i kula.

Men bäst gick det för Thomas Jones som vann höjdhoppet på 1,50 i P12 klassen. Och han blev även tvåa på 60 meter häck på 9,92.

Den fjärde deltagaren för Kyrkhult var Almida Thörjesson som tävlade på 600 meter och sprang in på tiden 1,47,49 och det gav en sjätte plats.

– Vi är bara 200 medlemmar i klubben och det känns jätte kul att det gick så här bra då det är en kanonhård tävling med väldigt hög konkurrens.

Klubben går varsamt framåt med sina talanger och man matcher de i lagom takt.

– Vi satsar hårt på ungdomarna och vi har lyckats få ihop en bra ledarstab som gör ett jättebra jobb. Jag har hållit på med friidrott själv i hela livet så det är jättekul att det gå bra, avslutar Börje Hansson.

Samuel Abrahamsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.