1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Strömberg trivs mot Djurgården

Hittills har säsongen mest handlat om korta inhopp för Robin Strömberg. I går mot Djurgården fick han för första gången någonsin chansen från start på Strandvallen. Han tackade genom att stöta in 1-0 redan efter åtta minuter i 2-0-segern.
Nyheter • Publicerad 14 juli 2013
Humor. Djurgårdsfansen visade prov på självdistans när de hade med sig uppblåsbara päron till matchen. Den äkta varan dök dock inte upp på Strandvallen.
Humor. Djurgårdsfansen visade prov på självdistans när de hade med sig uppblåsbara päron till matchen. Den äkta varan dök dock inte upp på Strandvallen.Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Målskytt. Denna gången får Robin Strömberg behålla sitt mål.
Målskytt. Denna gången får Robin Strömberg behålla sitt mål.Foto: Västfoto
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Glädje. Craig Henderson blev både målskytt och skadad. Dock var det en säkerhetsåtgärd att han gick av i halvtid.
Glädje. Craig Henderson blev både målskytt och skadad. Dock var det en säkerhetsåtgärd att han gick av i halvtid.Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson

(function(){var d=document,b=d.body,s=d.createElement('script');s.src='//s3-eu-west-1.amazonaws.com/shootitlive/shootitlive.load.v1.1.bltsydostran.js';b.insertBefore(s,b.firstChild);}())

– Det kändes såklart jätteskönt. En bra start, säger Strömberg.

Djurgården har den senaste tiden blivit något av en drömmotståndare för Mjällby på Strandvallen. Tre raka hemmasegrar mot stockholmarna talar sitt tydliga språk. Och allra bäst verkar Robin Strömberg trivas. Senast Mjällby mötte Djurgården, i det som blivit känt som "päronmatchen", var det just Strömberg som gjorde målet precis innan matchen avbröts. Gårdagens mål var alltså Strömbergs första giltiga allsvenska mål.

– Jag vet inte om jag trivs extra bra mot Djurgården. Det handlar nog mer om att det är de matcherna jag har fått chansen från start. Då är det enklare att skapa någonting än när man får hoppa in tio, femton minuter, säger Strömberg som ett tag ryktades vara på väg att bli utlånad i jakt på speltid.

– Det blir mindre och mindre aktuellt. Målsättningen har alltid varit att stanna.

Det var redan i den åttonde minuten som Strömberg smet mellan gästernas mittförsvar. Passningen från Haris Radetinac var perfekt och Mjällbys drömstart var ett faktum.

Knappt tio minuter senare var det dags igen när Craig Henderson bokstavligt talat kämpade in bollen i mål. Återigen på pass av Radetinac som med gårdagens två assister är i delad ledning av assistligan i Allsvenskan.

– Det var en riktigt bra kamp. Sen fick jag ett bra inlägg, säger Henderson som gick av i halvtid med känningar i lårets baksida.

Djurgården ägde mer boll än Mjällby i matchen, men gästerna hade förtvivlat svårt att komma till avslut. Närmast var hemvändaren Erton Fejzullahu som vid enstaka tillfällen hotade Asper i Mjällbykassen.

– Vi har historiskt sett haft svårt att spela av ledningar. I dag tillåter vi Djurgården få ett par målchanser, men vi försvarar oss bra. Jag är grymt nöjd med prestationen, säger Anders Torstensson.

Pär Ericsson hoppade återigen in med timmen spelad och konkurrensen i Mjällbys anfall hårdnar alltmer. Strömbergs stigande form fick tidigare succéforwarden Kristian Haynes att kliva ner på mittfältet igen. Hannes Sigurdsson har redan deklarerat att han inte kommer att förlänga kontraktet och talangen Viktor Nilsson kommer snart att lånas ut till Jönköping Södra.

– Vi har inte skrivit på några papper men vi är i princip överens. Viktor lånas ut dit för att få speltid, säger klubbdirektören Jörgen Martinsson.

Mjällby har nu ett matchuppehåll innan Öster väntar på bortaplan den 27 juli.

Mjällby–Djurgården 2–0 (2–0)

1–0 Robin Strömberg (9), 2–0 Craig Henderson (17).

Varningar, Mjällby: Daniel Nilsson. Djurgården: Daniel Amartey.

Domare: Bojan Pandzic, Hisings Backa.

Publik: 5 611.

Mjällby (4–4–2): Mattias Asper – Mahmut Özen, Gbenga Arokoyo, Daniel Ivanovski (Robin Cederberg 75), Viktor Agardius – Haris Radetinac, Daniel Nilsson, Kristian Haynes, Craig Henderson (Daniel Nicklasson 46) – Robin Strömberg, Marcus Ekenberg (Pär Ericsson 67).

Djurgården (4–4–2): Kenneth Höie – Peter Nymann Mikkelsen, Mattias Östberg, Philip Sparrdal Mantilla, Petter Gustafsson (Joel Riddez 79) – Martin Broberg (Brian Span 75), Andreas Johansson, Daniel Amartey, Simon Tibbling – Amadou Jawo (Luis Solignac 64), Erton Fejzullahu.

Christoffer Robertsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.