1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Straff och utvisning sänkte Mjällby

Mjällby AIF förlorade på lördagen mot Elfsborg med 2–0 (1-0).
Nu ser fjärdeplatsen svår ut att nå.
Elfsborg är däremot på väg att säkra en medaljplacering för femte året i rad.
Nyheter • Publicerad 11 september 2010

Mjällby AIF var på jakt efter en topp fyra-placering och därmed spel i Europa. Därför var mötet mot fyran Elfsborg extra viktigt. Något som också syntes på plan då det var grinigt och irriterat mellan lagen.

Något skönspel bjöds dock inte publiken på. I stället avgjordes tillställningen på några dramatiska slutminuter i första halvlek.

Elfsborgs Martin Ericsson hittade James Keene framför mål som blev nerdragen av Jesper Westerberg. Domaren Markus Strömbergsson pekade på straffpunkten och drog fram det röda kortet till Westerberg. Kreatören Ericsson rullade därefter in straffen och 1–0 i matchminut 44.

Mjällby stretade tappert på med en man mindre i den andra akten men kom aldrig riktigt nära. Extra surt för nykomlingen var också att anfallsesset Moestafa El Kabir bars ut på bår med en smärtande vänsterfot.

– Det var en stukning som var rätt så tuff, vi får avvakta och se hur illa det är, kommenterade Mjällbys tränare Peter Swärdh.

På tilläggstid skruvade dessutom Daniel Nordmark läckert in 2–0 och släckte Mjällbys hopp definitivt.

Trots segern var inte Elfsborgs tränare Magnus Haglund imponerad av insatsen.

– Vi såg rostiga ut i dag, vi är vana att rastas 90 minuter två gånger i veckan. Vi får inte upp energin och vårt spel. Mjällby är också väldigt bra, en nykomling som är här för att stanna, sade Haglund.

I division II besegrade Karlskrona AIF Ljungby med 1–0. Matchens enda mål gjordes av Emil Franzén på straff i den 16:e minuten. (TT/BLT)

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.