1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Södertälje starkast i bottenmötet

Jumbofinalen stod och vägde. Då slog backen Södertäljebacken Stefan Bemström till - med en fladderpuck. "Ett brassemål", sade han efter 3-1-segern mot Brynäs./TT
Nyheter • Publicerad 19 november 2007

Jumbofinalen stod och vägde.

Då slog Södertäljes back Stefan Bemström till - med en fladderpuck.

Det var verkligen ingen bra hockeymatch som seriens två sämsta lag bjöd på. Båda lagen saknade linjer i spelet och många chanser uppstod efter slumpsituationer.

Matchen stod och vägde från start till mål. Den avgjordes 13.56 in i sista perioden.

Typiskt för den här typen av matcher var det ett slumpmål som gav Södertälje de viktiga tre poängen.

Petri Pakaslahti tekade en studsande puck bakåt till vänsterbacken Stefan Bemström som chansade med ett slagskott. Pucken fladdrade in till vänster om Brynäsmålvakten Markus Korhonen, som inte var skymd men som ändå inte hann ner i tid.

Målet var Stefan Bemströms första i årets elitserie. Faktum var att samtliga tre Södertäljemål gjordes av backar; förvånande med tanke på att backarna tidigare bara gjort ett mål tillsammans.

Fastän Södertäljes jätte Kristian Kudroc utvisades i slutet lyckades Brynäs inte kvittera - trots en jättechans för Daniel Widing. Kudroc, direkt från utvisningbåset, kunde i stället skicka in 3-1 i tom bur.

Södertälje var det bättre laget i de två första perioderna. Det dröjde dock till slutet av andra perioden innan Markus Korhonen, som bland annat tog en straff, fick kapitulera.

Brynäs svarade direkt när Nick Angell gled igenom, sköt och lämnade returen till Mathias Månsson som hittade första krysset.

Sista perioden var Brynäs - och hemmalaget kändes då närmare segern.

Därför kom Stefan Bemströms mål som en kalldusch för Brynäs - och som en skänk från ovan för Södertälje.

Enda bakslaget för Södertälje var en skada på viktige Linus Klasen. En tackling mot huvudet renderade i matchstraff för Brynäsbacken Markus Kankaanperä.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.