1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Södergren dominerar Sylvesterloppet

Hanna Södergren, FIF Gnistan, vann Sylvesterloppet i stor stil på korta banan (5.8 km) och syrran Sandra var överlägsen bland damerna på kvartsmaran (10 549 meter) och tog sin femte seger.
Andra triumfen blev det för Ryssberget IK:s Kristofer Tilderkvist bland herrarna med fina 36.19.
Nyheter • Publicerad 1 januari 2013
Duellanter. Adelegn Zewdu lyckades att haka på Kristoffer Tilderkvist i sex kilometer. Därefter rann den senare ifrån och avgjorde på ett komfortabelt sätt.
Duellanter. Adelegn Zewdu lyckades att haka på Kristoffer Tilderkvist i sex kilometer. Därefter rann den senare ifrån och avgjorde på ett komfortabelt sätt.Foto: Bo Åkesson
Fullt ös i Olofström. Starten har gått och i vanlig ordning går det undan upp för Storgatan.
Fullt ös i Olofström. Starten har gått och i vanlig ordning går det undan upp för Storgatan.Foto: Bo Åkesson
Snabba systrar. Sandra och Hanna Södergren, FIF Gnistan, har för vana att toppa resultatlistorna när det handlar om långlopp i länet.
Snabba systrar. Sandra och Hanna Södergren, FIF Gnistan, har för vana att toppa resultatlistorna när det handlar om långlopp i länet.Foto: Bo Åkesson

– Det blev en bra dag med närmare 200 anmälda och så plockade Sandra hem vandringspriset för damerna efter fem segrar, säger arrangerande UF Contacts Gösta Rörstrand.

Snabbast i mål var de mycket duktiga friidrottstvillingarna Kajsa och Julia Nilsson efter sina insatser över 1250 meter.

– Kul detta också, men det är friidrott som gäller, säger de två som dominerar i sin åldersklass i både länet och södra landsändan.

Hanna Södergren tog ledningen direkt och bara ökade. Med 24.15 var Södergren 3,5 minuter före tvåan.

– Det är lite mjölksyra i benen och hela kroppen är lite sliten, men det har flutit på bra. Gott att göra över minuten bättre än förra året, trots att jag fick springa själv hela tiden. Nu ser jag fram mot vårens olika terränglopp, säger Hanna Södergren.

Kristoffer Tilderkvist och UF Contacts duktige Adelegn Zewdu hade sällskap i sex kilometer, men sedan rann Tilderkvist ifrån.

– Formen håller och i dag var allt lika bra som vid Skinkloppet för tre veckor sedan. Idag kunde jag bärga mig och inte börja för hårt. Det har varit en akilleshäl hos mig många gånger, säger Tilderkvist och fortsätter:

– Jag fick en lucka efter sex kilometer och därmed en positiv känsla. Det var inga problem att öka avståndet. Skönt att vinna för andra gången och det blir säkert fler lopp i Olofström, myser han.

Nöjd var även Adelegn Zewdu med silverplatsen och tiden 37.45.

– Jag är inte van att springa så långt. Jag inriktar mig på 1500 meter och 3000 meter hinder. Efter sex kilometer blev det tungt och jag fick släppa. Var ändå positivt, då jag nyss kommit tillbaka efter skada, säger Zewdu.

Kyrkhult SK:s Albin Ingmarsson kom fyra och missade bronset med sex sekunder.

– Jag har haft problem med en höft och anmälde mig bara en timme innan start. Det fick bära eller brista, men den rätta formen fanns inte. Jag är ändå glad öber att kunna fullfölja på ett fint sätt. säger Ingmarsson.

Sandra Södergren hade tiden 41.03 och var nästan sju minuter före tvåan.

– Ett par minuter bättre än i fjor, men jag har gjort än bättre tidigare. Kul att vinna för femte gången och ta vandringspriset för alltid. Jag hade bra fart hela tiden och blev inte så fruktansvärt trött någon gång. Träningen fungerar bra och jag ser fram mot vårens lopp och Göteborgsvarvet i synnerhet, säger Sandra Södergren.

Team Blekinge hade en fin dag och vann lagsegern i femmanna överlägset före Ryssberget.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.