1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Skandal när Celtic slog Milan

Det var Champions league-kvällens stora skräll ­ och största skandal. En åskådare attackerade Milans målvakt Dida när Celtic vann med 2­1.
Nyheter • Publicerad 4 oktober 2007

Det var Champions league-kvällens stora skräll ­ och största skandal.

En åskådare attackerade Milans målvakt Dida när Celtic vann med 2­1.

Glasgowklubben var på väg mot en skräll mot hemma mot Milan efter att Scott McDonald satte bollen i nät i den 90:e matchminuten.

Men när Celticspelarna firade 2­1-målet så tog sig en åskådare in på planen, sprang förbi Milans målvakt Dida och såg ut att klappa honom på halsen. Kanske ville Celticanhängaren tacka för den gåva som Dida gav när han släppte en enkel retur på Massimo Donatis skott som var upphovet till McDonalds 2­1-mål.

Milanmålvakten gillade inte tilltaget och började att springa efter supportern, men kastade sig snabbt ned på marken och tog sig för huvudet.

Dida vred sig länge i plågor som såg spelade ut. Brasilianaren fick en stor isblåsa på kinden trots att "klappen" från supportern verkade ta på halsen eller bröstet. Efter några minuters palaver bars Dida ut på bår och ersattes av reservmålvakten Zeljko Kalac.

Den tyske domaren Markus Merk valde att inte avbryta matchen, men Celtic har troligen stora böter att vänta för den bristande säkerheten.

- Jag är inte säker på att det här kommer att bli slutresultatet. Att en knäppgök ska få avgöra det här, sade Bo Petterson, Viasats expertkommentator.

Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) kommer enligt BBC att utreda händelsen. Bland möjliga straff för Celtic finns både poängavdrag och uteslutning ur hela turneringen.

Just Dida har varit inbladad i kontroverser tidigare. När Milanmålvakten träffades av en fyrverkeripjäs i en Champions league-kvart mot Inter för två år sedan så dömde Uefa Milan som segrare med 5­0. Inter fick också böta drygt 1,7 miljoner kronor och fick spela fyra europeiska cupmatcher utan publik.

Milans tränare Carlo Ancelotti försökte nu tona ned skandalen i Glasgow.

- Jag såg inte när det hände, jag såg bara Dida liggande på planen.

- Jag tycker inte att matchen ska spelas om. Jag vet inte om vi kommer att lämna i en protest, men jag tror inte det. Händelsen hade ingenting med slutresultatet att göra, sade Ancelotti.

Celtictränaren Gordon Strachan vägrade kommentera incidenten.

För Milan är förlusten mot Celtic ­ om den nu står sig ­ ännu en i rad av besvikelser den här säsongen. Milanoklubben har bara en seger på sex matcher i ligan och är redan sju poäng efter lokalkonkurrenten Inter i serie A.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.