1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Skadeskjutet mittfält utan "Alex"

Sverige behöver en poäng på de två sista EM-kvalmatcherna. Men det måste ske med ett skadeskjutet mittfält utan Niclas Alexandersson och matchotränade målvakter.
Nyheter • Publicerad 6 november 2007

Sverige behöver en poäng på de två sista EM-kvalmatcherna.

Men det måste ske med ett skadeskjutet mittfält utan Niclas Alexandersson och matchotränade målvakter.

I anfallet ser det bättre ut än på länge, med friska spelare som får speltid i sina respektive klubblag. I övrigt finns det dock en del att fundera på för förbundskapten Lars Lagerbäck.

I truppen till EM-kvalet mot Spanien och Lettland som han presenterade på tisdagen saknas till att börja med Niclas Alexandersson. IFK Göteborgs-mittfältaren fick en spricka i vadbenet för en dryg månad sedan och hinner inte bli tillräckligt återställd.

- Han har ont och kan inte träna med laget för fullt. Vi tappar en väldigt rutinerad och bra spelare i truppen, säger Lars Lagerbäck, men tillägger:

- Men vi är ganska väl tillgodosedda ändå på mittfältet.

Det förutsätter å andra sidan att de övriga kantstötta mittfältarna faktiskt klarar att spela match. Fredrik Ljungberg, Christian Wilhelmsson och Kennedy Bakirciouglü har just kommit tillbaka från skador.

Dessutom har Tobias Linderoth spelat sparsamt den senaste tiden på grund av ömmande ljumskar.

- Fredrik och Christian gick i träning i slutet av veckan efter uppehåll på cirka tre veckor. Det är ett litet frågetecken där, men vi tycker ändå att de ska vara med, det känns som att tiden talar för dem.

På målvaktssidan är det inte skadorna som är problemet, utan det faktum att både Andreas Isaksson och Rami Shaaban fått sparsamt med speltid i sina klubblag under hösten.

Om Sverige misslyckas med att ta poäng av Spanien väntar ett ovisst möte mot Lettland fyra dagar senare.

Truppen i sin helhet:

Målvakter: Andreas Isaksson, Manchester City, Rami Shaaban, Fredrikstad.

Försvarare: Matias Concha, Bochum, Mikael Dorsin, Rosenborg, Erik Edman, Rennes, Petter Hansson, do, Andreas Granqvist, Wigan, Daniel Majstorovic, Basel, Olof Mellberg, Aston Villa, Mikael Nilsson, Panathinaikos.

Mittfältare, anfallare: Daniel Andersson, Malmö FF, Kennedy Bakircioglü, Ajax, Kim Källström, Lyon, Tobias Linderoth, Galatasaray, Anders Svensson, Elfsborg, Fredrik Ljungberg, West Ham, Christian Wilhelmsson, Bolton, Andreas Johansson, Ålborg, Johan Elmander, Toulouse, Zlatan Ibrahimovic, Inter, Marcus Allbäck, FC Köpenhamn, Rade Prica, Ålborg, Markus Rosenberg, Werder Bremen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.