1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Sjätte raka förlusten för Brynäs

Brynäs är ett lag i spillror. På torsdagen kom sjätte raka förlusten. "Jag är ytterst ansvarig och får ta på mig när vi förlorar", sade Brynäs tränare Leif Boork efter 1­2 mot Djurgården.
Nyheter • Publicerad 12 oktober 2007

Brynäs är ett lag i spillror.

På torsdagen kom sjätte raka förlusten.

- Jag är ytterst ansvarig och får ta på mig när vi förlorar, sade Brynäs tränare Leif Boork efter 1­2 mot Djurgården.

Den 27 september körde Brynäs över Linköping med 9­1. Det var senaste gången som lagets supportrar såg sitt lag spela rapp, smart och framförallt effektiv hockey.

Den matchen har följts av förluster mot Södertälje ­ då Leif Boork valde att ställa över flera av sina mest namnkunniga spelare ­ Modo, Färjestad, HV71, Skellefteå och nu Djurgården.

- Det som hände i Södertäljematchen var mycket olyckligt. Det blev en riktningsförändring där och vi fick ett energitapp med den uppståndelse som blev. Men med en dåres envishet hävdar jag att vi inte gjorde något fel inför den matchen, sade Leif Boork.

I slutet av torsdagens match, när Brynäs jagade en kvittering, ställde sig Leif Boork upp på båsbänken, hojtade och viftade förtvivlat med armarna. Han ville se sitt lag anfalla. Brynäs var dock precis lika uddlöst då som i resten av matchen.

Frustrationen var påtaglig i hemmalägret när slutsignalen ljöd.

- Jag behöver inte bli påmind om att vi har sex raka förluster, sade Leif Boork i en intervju direkt efter matchen.

Han var också medveten om att laget nu ligger sist i tabellen.

Att Brynäs var ineffektivt berodde dock inte enbart på tandlösa tigrar. Djurgården kastade in unge Stefan Ridderwall i målet, som tidigare bara spelat fyra minuter i elitserien. Ridderwall gjorde livet än surare för Brynäs.

- Man är ju alltid lite orolig när man kastar in en målvakt som inte stått tidigare men jag visste samtidigt att vi har två bra målvakter, sade Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi ­ vars poängkung Fredrik Bremberg inte kunde spela på grund av sjukdom.

I Djurgården var det i stället rutinerade herrar som Ossi Väänänen, Kristofer Ottosson och Nichlas Falk som klev fram.

Ottosson blev matchvinnare när han i numerärt överläge gled igenom hela Brynäsförsvaret i början av tredje perioden och satte 2­1.

- Det var en intränad powerplay-variant skämtade grabbarna efteråt, log Hans Särkijärvi.

Leif Boork tyckte inte det var lika roligt.

- Vi släpper in lite lätta mål, vi har gjort det de senaste matcherna. Det har blivit så att vi kommer i underläge och får jaga och det är oerhört tungt mentalt, sade Leif Boork ­ som för andra matchen i rad hade valt att ställa över sin VM-spelare Mathias Månsson.

Brynäs mål, som betydde 1­1, gjordes av lagets enda ljusglimt Sebastian Karlsson.

I övrigt ligger mörkret tungt över Gävle just nu.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.