1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Siste svensken ute ur boxnings-VM

Yasser Abdo Iriba var siste svenske boxaren kvar i VM i Chicago, men i åttondelsfinalen åkte han ut mot kanadensaren Adam Trupish. Förlusten innebär att svensken måste kvala för att kunna ta sig till OS i Kina./TT
Nyheter • Publicerad 1 november 2007

Yasser Abdo Iriba var ensam svensk kvar i boxnings-VM och hade chansen att redan nu säkra en OS-plats i 69-kilosklassen. Men i åttondelsfinalen blev kanadensaren Adam Trupish för svår.

Abdo Iriba inledde övertygande, men Trupish var i ledningen i andra ronden när han fick in ett tungt kroppsslag på Yasser Abdo Iriba, vilket tvingade svensken ta räkning. Abdo Iriba var uppe på fyra, men domaren valde att bryta matchen och ge kanadensaren segern.

Avancemang till kvartsfinalen hade inneburit att den 20-årige svensken varit klart för sommar-OS nästa år. Nu får han och resten av de svenska boxarna satsa på OS-kvalen i vår.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.