1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Simon Nilsson ordnade segern

Sölvesborgs GIF spelar division III–fotboll även nästa år. Nyförvärvet Simon Nilsson skruvade in en frispark på övertid mot Nybro. Ett mål som blev matchens enda. "Det var väl en perfekt tajmad avslutning", sade matchhjälten efter slutsignalen.
Nyheter • Publicerad 28 september 2014
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: 
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson
Frälsare. Simon Nilsson lånades in från Mjällby under hösten och mot Nybro ordnade han segern på övertid och ett nytt kontrakt till Sölvesborg.
Frälsare. Simon Nilsson lånades in från Mjällby under hösten och mot Nybro ordnade han segern på övertid och ett nytt kontrakt till Sölvesborg.Foto: Bo Åkesson
Foto: Bo Åkesson

Det blev också sista matchen med gänget för Simon Nilsson som kom till Sölvesborg från Mjällby i somras.

Ett gult kort i slutskedet innebär att han är avstängd i sista matchen mot Saxemara och väskan står redan packad för en återkomst till Listerlandet.

– Ja, det är Mjällby som gäller nästa år, men jag har haft en härlig höst här.

Mot Nybro hade laget inte bara fokus på händelserna på plan utan även på anslagstavlan.

Jagande Saxemara spelade en timme tidigare och redan i halvtid så visste spelarna i SGIF att det räckte med en poäng för att rädda kontraktet.

Men det var inte tal om att säkra bakåt.

– Vi spelade bra i den första halvleken, tycker att vi var bättre än Nybro så det var bara full fart framåt mot ett avgörande som gällde, sade Simon Nilsson.

Ett avgörande som fick vänta ända till slutminuterna och där Nilsson själv fick spela huvudrollen.

En frispark till vänster cirka fem meter utanför straffområdet som han skruvade över muren utan chans för Nybros målvakt Robert Jonsson.

– Den var intränad. Jag brukar slå lite frisparkar på träningarna.

Hur många spelare förutom Simon Nilsson som lämnar efter säsongen är det ingen i föreningen som vet i dag.

– Vi har inga spelare med långtidskontrakt, i princip kan vi tappa hela laget, men så blir det förstås inte, sade ordförande Markus Alexandersson.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.