1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Sillhövdas sköna derbyseger

Rödeby visade en rejäl respekt för Sillhövda när de möttes på Jämjös konstgräsplan. I alla fall under de första halvleken.
Därefter jämnade laget ut spelet. Men de lyckades de inte ta någon poäng från Sillhövda, som vann med 2-1.
Nyheter • Publicerad 20 april 2013
Derby. Sillhövda höll undan mot Rödeby.
Derby. Sillhövda höll undan mot Rödeby.Foto: Bengt Pettersson

– Med lite tur hade vi avgjort matchen redan i första halvlek. Då hade vi tre fina målchanser, men vi satte bara en. Men någon direkt oro för matchen hade jag inte. Vi var rätt stabila, säger Mensur Berbatovci, tränare i Sillhövda.

Och visst var det ett stabilt Sillhövda. Som ändå fick nöja sig med Filip Trossös snygga nick förbi Rödebymålvakten, efter 20 minuters spel.

De flesta Sillhövdafans räknade nog med att avgörandet skulle komma rätt snabbt i halvlek nummer två. 2-0 kom också efter en kvarts spel. Ett riktigt kalasmål. Kristian Israelsson träffade bollen perfekt efter ett snyggt inlägg från, Mikael Persson.

Efter andra målet flyttade Rödeby upp spelet. Målet kom också dryga kvarten före slutsignalen.

– Respekt var ordet. Och den släppte inte förrän de sista tjugo minuterna. Så kan det bli när en nykomling och ett lag som kommer från "trean" möts, säger Tomas Enegren, ansvarig för Rödebys representationslag.

1-0 (18) Filip Trossö, 2-0 (58) Kristian Israelsson, 2-1 (71) Christer Bern.

Domare: Felix Jönsson, Bromölla.

Publik. 200.

Bosse Johnsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.