1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Sigurdsson lämnar Mjällby

Hannes Sigurdssons kontrakt går ut den 27: juli. Och det kommer inte att bli någon fotsättning i Mjällby för den 30–årige islänningen.
Nyheter • Publicerad 8 juli 2013
En bekant syn. Det blev mest inhopp för Sigurdsson i Mjällby. Nu söker han sig bort för nya äventyr.
En bekant syn. Det blev mest inhopp för Sigurdsson i Mjällby. Nu söker han sig bort för nya äventyr.Foto: 

– Nej. Planen var att jag skulle vara här till slutet på juli. Nu kommer jag att gå nya vägar.

Mjällby värvade Sigurdsson i april när laget hade en skadekris på anfallssidan. Både Pär Ericsson och Marcus Pode drog på sig skador som såg ut att bli långvariga. Mjällbyledningen vände då sina blickar mot den kontraktslösa islänningen med meriter från bland annat Stoke och GIF Sundsvall. Kontraktet skrevs på fyra månader.

– Det passade dem att få in en anfallare och jag fick en chans att komma i form efter min skada.

Speltid blev dock ganska knapp i Mjällby. I skrivande stund har Sigurdsson gjort tio stycken inhopp och hittills ingen match från start. Och även om Sigurdsson kan förstå varför han fick ont om speltid hade han hoppats på fler chanser från start i Mjällbytröjan.

– Självklart. Men man kan förstå varför. När man kommer och inte riktigt har fysiken efter en skadeperiod då är det fullständigt normalt att jag inte fick spela i början. Senare kom andra anfallare tillbaka från sina skador.

Trots utebliva chanser i startelvan kommer Sigurdsson minnas sin tid i Mjällby med glädje. Han har fått uppleva en framgångsrik vår och har fått chansen att komma i form.

– Jag har verkligen trivts och är tacksam för den här tiden. Jag har träffat många bra människor. Men så här är det i fotbollen. Ofta måste man hitta det som är bäst för sig själv. Jag tror att alla är nöjda. Det var alltid tanken att det skulle bli fyra månader för mig.

Christoffer Robertsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.