1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

SGIF klarar inte att lösa Bromöllaspelare

Sölvesborgs GIF:s ambitioner att lösa Bromölladuon Adam Persson och Sebastian Valentinsson ser ut att gå om intet.
Spelarna har kontrakt med Bromölla och SGIF har ingen diger kassakista att ösa ur.
Nyheter • Publicerad 4 november 2005

Adam Persson och Sebastian Valentinsson var två av de spelare som fanns med när SGIF genomförde en testmatch med tilltänkta nyförvärv kort efter seriens slut.

SGIF-ledningen gillade vad de såg och tog kontakt med Bromölla för att meddela sitt intresse.

Där tog det tvärstopp. Såväl Adam Persson som Sebastian Valentinsson har nämligen kontrakt med Bromölla även över nästa säsong.

Vill SGIF ändå ha spelarna blir det alltså till att öppna plånboken och köpa loss dem.

- Det har vi tyvärr ingen möjlighet till, säger Anders Svensson från SGIF:s värvningsgrupp.

Svensson säger vidare att det ser mörkt ut när det gäller Persson/Valentinssons medverkan i SGIF 2006.

- Så är det. Som det ser ut i dagsläget får vi vara jättenöjda om vi kunde få hit åtminstone en av dem. Just nu har vi ett läge där vi sitter fast och förhandlingarna har inte kommit någonstans. Vi har inte heller bokat in något nytt möte med Bromölla.

En tredje Bromöllaspelare, Adam Berner, var också inbjuden att spela testmatchen. Han lämnade återbud på grund av sjukdom och sedan dess har SGIF och Berner inte haft någon kontakt.

Letar jobb

I den aktuella testmatchen fanns även Petter Sjödahl med. I det fallet hoppas Anders Svensson att Sjödahl ska återvända till SGIF efter några års studier i Växjö.

- Det hänger på om vi kan hitta ett jobb till honom eller inte. Gör vi det finns det stora möjligheter att han kommer hit.

En annan före detta SGIF-are som också har tränat med klubben är Andreas Håkansson.

- Där handlar frågan om Andreas är beredd att göra den satsning som krävs för division II-spel. Är han det vill vi gärna att han lämnar Sölve och kommer hit, säger Anders Svensson.

På minussidan riskerar Sölvesborg att tappa Kalle Axelsson och Peter Bergström. I båda fallen är det studier som gör en fortsatt SGIF-medverkan osäker.

- Vi har pratat med samtliga i den trupp vi hade i år och det är bara Kalle och Peter som har ställt sig tveksamma. Vår ambition är att behålla så många som möjligt från den här truppen, fortsätter Anders Svensson.

Till sist vill Anders Svensson också avfärda de rykten som säger att den nyblivna division II-klubben skulle vara intresserat av några spelare från grannklubben Mjällby AIF.

- Vi har inte varit i kontakt med någon spelare därifrån, säger Svensson.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.