1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

SGIF kalkylerar med förlust

Sölvesborgs GIF budgeterar med en förlust på 157 000 kronor säsongen 2013.
– Egentligen kan man inte lägga en underbalanserad budget men det skickar en signal om att vi inte kan värva in dyra spelare, säger omvalde ordföranden Markus Alexandersson.
Nyheter • Publicerad 11 april 2013
Historien i ryggen. Markus Alexandersson är en av alla de som har svingat ordförandeklubban i Sölvesborgs GIF. Företrädarna hänger på väggen.
Historien i ryggen. Markus Alexandersson är en av alla de som har svingat ordförandeklubban i Sölvesborgs GIF. Företrädarna hänger på väggen.Foto: Bo Åkesson

Målet är ändå självfallet att nå ett nollresultat eller till och med ett litet plus. Fjolåret gav nämligen ett sådant, ett minusresultat på 157 000 år 2011 förbyttes till 9 000 kronor i svarta siffror 2012.

– Vi får helt enkelt gneta och kämpa för att få det att gå ihop, fortsätter Alexandersson. Vi fokuserar på att öka intäkterna och planerar för en hel del icke fotbollsrelaterade aktiviteter.

En av dessa aktiviteter handlar om något så udda som en inomhuscamping i ishallen i samband med Sweden Rock. Musikfantasterna bjuds helt enkelt möjligheten att campa inomhus, på en matta, under de intensiva dagarna i början av juni.

Styrelsen är inställd på att mer pengar måste in. Samtidigt sänker föreningen entréavgiften när A-laget trillar boll i division 2. 80 kronor blir istället 60 kronor lagom till hemmapremiären mot Kvarnby nästa helg.

Hur går det ihop?

– Vi har legat bland de högsta publiksnitten i division 2 och just Svarta Led som samlingsplats en lördagseftermiddag är vad vi vill främja. Vi har den parollen – "vi ses på Svarta Led".

– Det är för att skapa ett större intresse.

Den populära fotbollsskolan som i år håller igång under två veckor är ett av föreningens flaggskepp liksom Liverpools fotbollsskola som återkommer efter fjolårets lyckade tre dagar på Leden.

Dessutom planeras det för fullt inför SGIF-dagen den 18 maj och alla förstår att föreningen med Sölvesborgs näst främsta herrlag inte ligger på latsidan.

– Vi står väl rustade på ungdomsledarbiten. Många har en relation till föreningen. De har spelat här eller har barn som spelar här. Idrottsliga ledare är inget problem, men...

Markus Alexandersson och resten av de ideella styrelsekrafterna har svårt att hitta nya namn som vill jobba i föreningen.

– Det är ett problem som hela idrottsrörelsen delar.

Ett problem som måste lösas i framtiden. Men först ska ännu en säsong avverkas på Svarta Led för såväl herr– och dam– samt ungdomslag.

– Vi sprudlar av idéer inför SGIF-dagen, hälsar Alexandersson som ser tillfället som en av årets höjdpunkter.

– Belöningen är att se glädjen i barnens ögon. Det räcker väldigt långt.

Styrelsen: Markus Alexandersson, ordförande, Bo Johansson, Ulf Löfgren, Filip Persson, Daniel Movind, Fredrik pallin, Katarina Knese, Johan Braw, Fredrik Hallgren, samtliga ledamöter. Patrick Lindén, André Hjalmarsson, Håkan Andersson, suppleanter.

Jerry Nilsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.