1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

SGIF går en kamp mot klockan

Att Malmö FF–Mjällby fick nytt speldatum ställer till det i Sölvesborgs GIF:s jakt på nytt division 3–kontrakt.– Vi jobbar för att flytta Nybromatchen från klockan 15.00 till klockan 17.00 för att "Bagarn" ska kunna spela säger Sölvesborsgstränaren Gustav Svensson.
Nyheter • Publicerad 20 september 2014
Patrik Rosengren.
Patrik Rosengren.Foto: 

Sölvesborg hade hoppats få lite andrum i kampen om att undvika kvalplatsen, men 1–1 mot nästjumbon Växjö var en missräkning.

– Vi hade några riktigt bra lägen på slutet, men vi slarvade när det skulle avgöras.

Om Saxemara besegrar Tollarp i helgen är det i praktiken dött lopp mellan Sölvesborg och Saxemara och i sista omgången möts just Saxemara och Sölvesborg.

– Tollarp är jumbo, men det är ingen lätt motståndare. Det är inte bara att åka dit och plocka poäng, säger Svensson.

I näst sista omgången möter Saxemara Hässleholm medan Sölvesborg tar emot Nybro.

– Både Hässleholm och Nybro är topplag, konstaterar Gustav Svensson.

SGIF:s plan var att ha med Mjällby AIF:s assisterande tränare Patrik "Bagarn" Rosengren i den matchen, men Malmö FF:s spel i Champion League gjorde att matchen mot Mjällby flyttades från söndagen den 28 september till lördagen den 27 september.

Matchen i Malmö spelas klockan 13.00 och nu jobbar SGIF hårt för att få Nybromatchen flyttad till klockan 17.00 för att "Bagarn" ska kunna hinna från Malmö till Svarta Led.

– Vi kollar i alla fall om det är möjligt, säger Svensson.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.