1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Serien som tar slut efter tre veckor

I våras tog Karlskrona TK:s damlag steget upp till elitserien i tennis.
Om en månad är det dags för premiär - och tre veckor senare kan det vara slutspelat!
- Det är bättre med ett komprimerat program och en elitserie värd namnet, än en utdragen serie där lagen inte kan använda sina bästa spelare, säger Karlskronas tränare Daniel Brodén.
Nyheter • Publicerad 11 oktober 2001

Just för att ge klubbarna chansen att matcha sina bästa spelare genomförs elitserien när de stora tourerna ute i världen och i Europa tar paus. Tennis är ju främst en individuell sport och de bästa spelarna tävlar flitigt såväl inom Sverige som utomlands.

- Tidigare spelades elitserien mer utspridd, men då blev också klassen därefter. Det är bättre att elitserien har rejäl status, det ska kännas att det är en elitserie som spelas.

Det här betyder till exempel att KLTK från Stockholm kan använda Sveriges bästa tennistjej, Åsa Carlsson, i sitt serielag.

Passande upplägg

- Även om vi inte har någon stjärna av den kalibern passar det här upplägget även oss. Klara Petersson är ofta på resande fot, Erika Otero studerar i Lund och Sofia Carlsson i Örebro. Nu kan de göra en rejäl satsning just inför seriespelet, förklarar Daniel.

Damernas elitserie består av åtta lag och spelas som en enkelserie.

Förra säsongen var det så att sista laget flyttades ner och näst sista laget fick chansen att kvala sig kvar.

- Eventuellt får även sista laget en kvalchans den här säsongen.

Börjar hemma

Karlskrona får fördelen av att börja på hemmaplan den 10-11 november och möter då TK Saab och TK Hobby.

- Det är två av de lag vi får kriga med kring strecken. KLTK och GLTK från Göteborg är seriefavoriter, fastslår Daniel som länge trodde att Hobby skulle vara en given räddningsplanka.

- Nu har de skaffat sig förstärkningar från utlandet.

Helgen därefter spelar Karlskrona i Borås och möter då utöver hemmalaget Elfsborg storfavoriten KLTK.

- Med Sverigeettan Åsa Carlsson och Sverigetvåan Maria Wolfbrant är de ganska svårslagna. KLTK och GLTK rår vi inte på, men övriga lag har vi chans på.

GLTK möter Karlskrona på bortaplan den 28 november och elitserien avslutas sedan för KTK:s del med en sammandragning i Stockholm, 1-2 december. Då står SALK och Malmen på programmet.

Utöver nämnda Klara, Erika och Sofia ingår även Sofia Hallström, som efter ett par års studier i USA nu är tillbaka i Karlskrona, i KTK:s lag.

- Eftersom varje lagmatch består av fyra singlar och två dubblar behöver vi med största säkerhet använda ytterligare några tjejer.

Annika Görling, nybliven allsvensk fotbollspelare i Trion, kan vara aktuell för dubbelspel precis som Sofie Borg och Malin Westerberg, den sistnämnde ny från Ronneby TK.

Rolf Jönsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.