1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Sanny Lindström tände Timrå

Timrå vände 0­2 mot Skellefteå AIK till seger med 3­2. Segermålet prickades in av backen Kimmo Lotvonen 20 sekunder in på förlängningen. "Väldigt oväntat", recenserade Timråtränaren Charles Berglund.
Nyheter • Publicerad 6 oktober 2007

Timrå vände 0­2 mot Skellefteå AIK till seger med 3­2. Segermålet prickades in av backen Kimmo Lotvonen 20 sekunder in på förlängningen.

- Väldigt oväntat att vi skulle vända ett till synes hopplöst underläge. Vi var ju rejält i brygga efter två perioder, sade Timrå-tränaren Charles Berglund.

Lagkaptenen Sanny Lindström var mannen som fick matchen att vända.

Först däckad av en klubba över halsen i andra perioden. Sanny och hans Timrå var nära nog uträknade, men då kliver han in i handlingen igen i upptakten av tredje perioden.

- Jag såg att pucken skulle dyka upp framför målet. Jag störtade fram och hade bara tanken att sätta den högt. Otroligt skönt att se pucken i nät, sade Sanny Lindström efter sitt viktiga 1­2-mål.

Men tolv minuter in i andra perioden var det inte många i publiken som trodde att man skulle få se den defensive Timråbacken som målgörare när han låg nära nog livlös på isen.

- Jag fick en klubba över halsen ­ en ren olyckshändelse, men det kändes väldigt otäckt när jag varken kunde svälja eller få åt mig andan, berättar Sanny Lindström.

Timråbacken fick tillbringa resten av perioden i omklädningsrummet.

- Jag återhämtade mig rätt snabbt och hela laget var rejält revanschsuget efter två bedrövliga perioder.

- Sanny är otroligt viktig för laget. Speciellt ute på isen där han visar upp sitt fighterhjärta. Det är ingen tillfällighet att det var just Sanny som visade vägen när vi började upphämtningen i dag, sade Charles Berglund.

Efter Sannys mål var det Timrå som ägde matchen och jagade mål. Och mål blev det också på straff då Oscar Sundh iskallt prickade in 2­2 bakom den duktige Skellefteåmålvakten Nicklas Dahlberg.

Timrå förlorade alla matcher på hemmaplan mot Skellefteå förra säsongen. Nu blev det till och med seger ­ matchvinnare 20 sekunder in på förlängningen blev backen Kimmo Lotvonen då han prickade in sitt första mål för säsongen.

Skellefteå såg länge ut som segrare ­ och förlusten grämde nog fler än tränaren Per-Erik Johansson.

- Just nu känner jag mig lite förgrymmad över att det inte blev tre poäng. Men i morgon kommer jag nog att känna mig rätt nöjd. Vi gjorde två riktigt bra perioder, men blev lite för försiktiga i slutperioden och släppte in Timrå i matchen, konstaterade SAIK-tränaren.

Skellefteås 28-årige kanadensare Kent McDonell såg ut att bli stor matchhjälte då han var ensam målskytt efter två perioder.

- Det är viktigt att "Kenta" gör mål ­ i dag visade han två gånger om att han har ett riktigt bra handledsskott, sade Per-Erik Johansson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.