1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Sandström fick kontraktsförslag

Sent i går kväll kom handbollsspelaren Markus Sandström hem till Karlskrona igen.
Efter ett två dagar långt besök hos nyblivna elitserieklubben Alingsås HK, som gärna ser att Sandström till kommande säsong spelar för dem.
Nyheter • Publicerad 18 april 2005

-Jag fick ett kontraktsförslag med mig hem att fundera på, säger Sandström.

Någon träning har det inte blivit under besöket. I stället har träffat klubbens ledning, bekantat sig lite med stan och kollat på Alingsås träningsanläggningar.

-Organisationen i klubb-en är väl ganska lik den i Hästö. Och själva stan verkar ju vara ganska trevlig, berättar Sandström.

Träffade Lång

Markus har också träffat och ätit middag med några av spelarna, bland annat förre IFK Karlskrona-spelaren Karl-Johan Lång, som numera spelar i Alingsås.

-Alingsås har ambitionen att förstärka med ytterligare spelare inför sin elitseriecomeback och jag medger att elitseriespel verkligen lockar, säger Sandström.

-Men elitseriespel med Hästö hade ju förstås varit det optimala, tillägger han.

Markus tror att det till kommande säsong kan bli mycket bra i Hästö också, med Pierre Thorsson som tränare och med någon eller några spelarförstärkningar. Frågan är dock om han vill vänta ytterligare en säsong innan han får känna på hetluft-en i elitserien.

Denna veckan ska han i alla fall träffa Hästö och prata igen-om situationen - och efter det tar han beslut om i vilken förening han ska spela nästa säsong.

-Det står mellan Hästö och Alingsås. Några andra alternativ finns inte. Men jag vill fundera ordentligt och inte ta något förhastat beslut, avslutar han.

En annan spelare som ska träffa Hästö den här veckan och prata om en eventuell övergång är förre Karlshamnsspelaren Christian Sandberg. Sandberg har de senaste säsongerna tillhört elitserielaget IFK Ystad, men tvingas nu lämna den klubb-en när de av ekonomiska skäl bestämt sig för att banta sin trupp.

Sandberg har under vårsäsongen varit utlånad till IFK Kristianstad och valet för honom står just mellan Kristianstad och Hästö.

Jonny Samuelsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.