1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Rookiemålvakt stoppade SSK

Förstemålvakten skadad och bråk kring den inlånade ersättaren. Det struntade Färjestads Jonas Gustavsson i. I stället stoppade han samtliga Södertäljes 43 skott och tog sin första elitserienolla när Färjestad vann med 1­0.
Nyheter • Publicerad 12 oktober 2007

Förstemålvakten skadad och bråk kring den inlånade ersättaren.

Det struntade Färjestads Jonas Gustavsson i.

I stället stoppade han samtliga Södertäljes 43 skott och tog sin första elitserienolla när Färjestad vann med 1­0.

Färjestad är inte i kanonform just nu, och det märktes i torsdagens bortamatch mot Södertälje. Men det spelade mindre roll denna kväll, då värmlänningarna hade en fenomenal 22-årig debutant i mål. Jonas Gustavsson gjorde bara sin fjärde elitseriematch, men höll landslagsklass när han räddade 43 skott och vann matchen åt Färjestad.

- Det var riktigt nära ett par gånger, men puckarna studsade min väg, säger matchhjälten.

SSK gjorde två bra perioder, där framförallt den sista enbart handlade om spel mot ett mål.

Och Södertälje hade sina chanser. Martin Cibak försökte, Linus Videll försökte, Per Hallin försökte och framförallt Robert Carlsson hade en handfull riktigt farliga försök ­ men rookien Jonas Gustavsson stoppade allt.

- Mot slutet tänkte jag bara på att stänga igen, speciellt när de tog ut målvakten och satsade allt på slutet. Klart att det var nära när de låg på så hårt men försvaret jobbade bra och lät mig se puckarna hela tiden. Det var inte heller många returer som kom tillbaka, säger han.

Färjestad behövde bara 25 sekunder i powerplay och en ljusglimt av lagets verkliga kapacitet för att göra mål. Pelle Prestberg till Jörgen Jönsson och slutligen Peter Nordström som lyfte upp pucken i krysset. Per Åslund hade kort därefter ett skott i stolpen, och sen var det slut på verkliga målchanser för Färjestad.

- Det var en match som vi borde ha vunnit med fyra­fem mål, säger SSK-tränaren Leif Strömberg.

TT: Hur frustrerade var dina spelare när pucken aldrig ville in?

- Inte alls. Vi spelade ett spel som skulle ge oss segern i vilken elitseriematch som helst. Vi pratade om att avsluta snabbare och rakare och det gjorde vi. Att Färjestad har en målvakt som står på huvudet är inget vi kan göra något åt. Gustavsson har gjort sin bästa match nu. Han kan lika gärna lägga av, säger Strömberg.

SSK sköt 23 skott i sista perioden, 43 totalt. Strömberg var inte alls missnöjd ­ tvärtom.

- Vi har flera spelare som bara sett Färjestadsspelarna på tv förut, många debutanter. Men vi börjar tappa respekten på ett bra sätt, nu behöver vi bara dräpa dit pucken, säger han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.