1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Romare sörjer död fotbollssupporter

Tusentals sörjande följde den döde fotbollssupportern Gabriele Sandris kista på väg till onsdagens begravning i Rom. "Rättvisa, rättvisa" skallade ropen från den tusenhövdade skaran när den drog fram på gatorna.
Nyheter • Publicerad 14 november 2007

Tusentals sörjande följde den döde fotbollssupportern Gabriele Sandris kista på väg till onsdagens begravning i Rom. Ett tjugotal blomsterkransar och mängder av halsdukar från anhängare till olika lag lades vid ett torg nära kyrkan dit Sandri fördes för sin sista vila.

Men även om allt gick lugnt tillväga var känslorna upprörda. Ropen skallade "Rättvisa, rättvisa" när den tusenhövdade skaran drog fram på Roms gator.

Den 25-årige Lazioanhängaren Sandri satt i en bil när han blev skjuten av en polis i samband med oroligheter före matchen mellan Lazio och Juventus. Polismannen som sköt hävdar att det dödande skottet avfyrats av misstag.

En lokal polischef säger att en utredning är i full gång och att flera vittnen har uppgett att polismannen troligen siktat mot däcken på den bil som Sandri satt i.

Den italienska högstadivisionen serie A gör uppehåll på grund av EM-kval, men samtliga matcher i serie B och serie C som skulle ha spelats kommande helg är uppskjutna efter den gångna helgens bråk.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.