1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Roland Nilsson klar för Malmö FF

Roland Nilsson blir Malmö FF:s tränare nästa säsong. Klubben har köpt loss Nilsson och den assisterande tränaren Hasse Gren då båda satt med kontrakt med Gais ett år till.
Nyheter • Publicerad 11 oktober 2007

Roland Nilsson blir Malmö FF:s tränare nästa säsong. Klubben har köpt loss Nilsson och den assisterande tränaren Hasse Gren då båda satt med kontrakt med Gais ett år till.

Ända sedan i somras har det i fotbollskretsar pratats om att Roland Nilsson träffat Malmös ledning. Men Gais, MFF och Nilsson själv har hållit tyst eller dementerat.

På torsdagen kom bekräftelsen på att ryktet talade sanning:

- Vi har kommit överens med Malmö om en ersättning för att kontraktet bryts, sade Gais ordförande Christer Wallin till Göteborgs-Postens nätupplaga.

TT har sökt Roland Nilsson utan framgång. Men i ett pressmeddelande säger han så här om sitt nya jobb och kontraktet som löper från den 1 januari och fyra år framåt:

"Det känns som en stor utmaning att få möjlighet att träna en av Sveriges verkliga storklubbar. Och det är väldigt stimulerande att känna klubbens stora och långsiktiga förtroende".

Malmös nya arena som skall vara klar 2009 har också lockat:

"Med de resurser som finns i form av publikintresse och engagemang, professionell organisation och framgångsrik ungdomsverksamhet finns verkligen alla möjligheter att bygga något riktigt bra", säger snart 44-årige Roland Nilsson.

Med 116 landskamper, VM-brons 1994, två SM-guld (Göteborg och Helsingborg), Uefacupseger (Göteborg), ligacupseger (Sheffield Wednesday) är det en spelmässigt mycket meriterad tränare som MFF valt:

"Roland Nilsson är en ung tränare med en modern fotbollssyn och internationell erfarenhet. Han har lyckats väl i Gais. Och den spelidé han har presenterat för oss, samt hans egenskaper i övrigt, passar väl den tränarprofil vi jobbade efter", skriver Bengt Madsen, Malmös ordförande, i ett pressmeddelande.

Malmö FF har valt att inte förlänga kontraktet med den nuvarande tränaren Sören Åkeby.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.