1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Reservbetonat Sverige åtta

Sveriges damer åkte in på åttonde plats i världscupstafetten på skidor i Beitostölen. Med tre reserver hade svenskorna ingen chans att mäta sig med tätlagen. Norge vann som väntat före Tyskland och Finland.
Nyheter • Publicerad 25 november 2007

Sveriges damer åkte in på åttonde plats i världscupstafetten i Beitostölen. Med tre reserver hade svenskorna ingen chans att mäta sig med tätlagen. Och Charlotte Kalla, den enda ordinarie i laget, förmådde inte närma sig täten på tredje sträckan.

- Åkningen var stressig i dag. Jag ville nog för mycket, sade den 20-åriga Tärendöåkaren.

Sofia Blekur på förstasträckan och Anna Hansson på slutsträckan gjorde både landslagsdebut i stafett. På andra sträckan åkte Maria Rydqvist.

Marit Björgen ryckte till sig en ledning på sista sträckan och gav Norge en väntad seger. Tyskland kom på andra plats och Finland, utan förkylde världscupdrottningen Virpi Kuitunen, blev trea.

Officiellt hamnar det svenska damlaget på sjätte plats, eftersom de hade både Norges och Rysslands andralag framför sig. Avståndet till segrande Norge var 1.16 minuter.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.