1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Räkna inte med någon spansk hjälp

Spanien är i EM, Spanien firar. Och baksmällan lär sitta i. Sverige kan inte räkna med någon hjälp i kvaldramat på onsdag. "Det blir många ändringar i laget", säger spanske förbundskaptenen Luis Aragones./TT
Nyheter • Publicerad 18 november 2007

Spanien är i EM, Spanien firar.

Och baksmällan lär sitta i.

Sverige kan inte räkna med någon hjälp i kvaldramat på onsdag.

Jobbet är gjort, Spanien är klart för EM-slutspelet nästa år redan nu och behöver inte trycka gasen i botten en gång till.

Därför kommer Aragones på onsdag att vila de flesta av de spelare som gjorde 3-0 på Santiago Bernabeu. Det berättade han efter matchen.

Spanien möter Nordirland i Las Palmas i avslutningsmatchen. En match Nordirland är piskat att vinna för att kunna ta andraplatsen från Sverige.

Nordirländarna behöver inte frukta lika starkt motstånd på Kanarieöarna.

Aragones har varit i skottgluggen under hela kvalet. Först efter den svaga starten med förluster mot Nordirland och Spanien.

Men mest av allt har han fått ständig kritik för att han ratat Real Madrids gullpojke Raul, länge en given medlem i landslaget. Inte en dag under veckan som gick utan att spanska medier tapetserade bevakningen inför matchen med en ström av artiklar och inslag om Raul.

Trots 3-0-segern ropade publiken på Santiago Bernabeu efter Raul.

Nu kunde Aragones, som leder laget över EM-slutspelet men som sedan förmodligen tackar för sig lagom till VM-kvalet nästa höst, glädja sig åt att han fick rätt. Spanien klarar sig utmärkt utan Raul. Och trots de tidiga motgångarna tog Aragones laget till EM.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.