1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Räddaren i nöden rycker in

Läget är krisartat i IFK Karlskrona.
Och när det är kris rycker räddaren Lasse Hällkvist in - som vanligt.
Nyheter • Publicerad 5 januari 2006

-Det har blivit så. Men den här gången är jag mer tveksam än någonsin till om vi ska lyckas vända på krisen, säger Lasse.

-Men vi ska göra ett allvarligt försök, tillägger han.

Lasse Hällkvist har just genomfört det sista träningspasset med laget inför den viktiga "måste-matchen" mot Alstermo.

IFK ligger sist i div I-serien och har sex poäng upp till lagen ovanför nedflyttningsstrecket. En seger skulle minska avståndet till fyra poäng och öka hoppet om fortsatt div I-spel betydligt.

Hällkvists första insats som assisterande tränare/ coach blev att införa mera träning - mängdmässigt.

-Jag tycker vi tränat alldeles för lite i höst. De sex träningstimmar i snitt per vecka som IFK har kört, ska jämföras med de cirka tio timmar som är normalt för ett div I-lag av i dag. Med IFK:s juniorlag har jag till och med kört ännu mera.

Lasse Hällkvist tycker att årets IFK-lag har en betydligt större potential än vad laget hittills visat upp. Skador på i tur och ordning Damir Pastuhovic, Andreas Hällkvist och Johan Svensson, alla mycket viktiga för laget, har naturligtvis ställt till det, men Lasse menar att det ändå borde gått bättre.

-Det har varit för mycket "dippar" upp och ned.

Rent spelmässigt har inte Hällkvist hunnit förändra så mycket ännu, men han vill ha ett betydligt snabbare och rörligare tredje-fas-spel.

-Och så mer attack i djupled från niometersspelarna. Det har varit alldeles för mycket sidledsspel tidigare.

Jonny Samuelsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.