1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Lagkaptenen Patrik Erikssons comeback i hockeyall-svenskan betydde mycket, inte minst moraliskt.
Men det var den gula femman som blev tungan på vågen när Mörrums Hockey vann med 4-2 (1-1, 3-0, 0-1) mot IF Troja/Ljungby.
Nyheter • Publicerad 30 oktober 2003

- Vi har hittat balans i lagspel-et, och "Puttes" medverkan lyfter samtliga, säger speedkulan Jens Bergenström med klädsam ödmjukhet.

- Troja passar oss bra. Vi har tagit sex av elva poäng mot detta lag.

Denna säsong är Jens Bergenström vad Christian Magnusson var förra året, d v s en notorisk målskytt, och tillika lagets utpräglade poängkung.

Kunde blivit fler

Ska man säga något negativt om den formstarke dalmasen så är det att utdelningen kunde varit större.

- Två, kanske tre mål ytterligare kunde jag väl gjort, men vad gör det, vi vann ju i alla fall, säger ytterforwarden som nu producerat imponerande 17 (11+6) poäng på 17 matcher.

Smarthet, kreativitet och stor arbetskapacitet är sådant som gör att Jens Bergenström med gott fog kan kvittera ut toppbetyg i match efter match.

Och så var han delaktig, precis som gula femmans övriga komponenter, i säsongens Mörrumsmål.

- Rena klapp-klapp-spelet, härligt att få skåda sådan hockeypropaganda av det egna laget, inflikar Ivan Hansen, glad Mörrums-tränare.

Jens Bergenström är redo att berätta:

- Victor (Rönnmark) spelar i egen zon till Jarno (Mikkulainen). Jarno spelar till mig på egen blå, och jag spelar sedan vidare till "Micke" (Mikael Johansson) som kommer i fart, och åker in i anfallszon.

- "Micke" spelar vidare till Pat-rick, som lägger tillbaka pucken mot mig. Och då kan jag lägga in den i tomt mål.

Tystade hallen

Det var dödstyst i Sunnerbohovs ishall. För det där var mer än ett mål, det var också en fullträff som ordentligt tryckte ned de för kvällen tama Trojanerna i stövelskaften.

Det här skedde i den andra period, som vanligtvis varit Mörrums tunga kors. Men nu kom det trendbrott som Ivan Hansen så innerligt gått och väntat på.

- Vi hade strukturerat om i laget, det fick vi betalt för. Framför allt gläds jag åt disciplinen och att vi höll samman laget.

När Andreas Svensson utnyttjat schabbel i de bakre leden gick Troja ned för räkning, och reste sig aldrig. 4-1 ledning inför tredje perioden var kassaskåpssäkert

"Putte spelar igen

- Skönt att vara tillbaka igen. Bra också att fått veta orsaken till knäproblemen. Det handlar om en skada i främre korsbandet, något som gör att jag kan fortsätta att spela, förutsatt att jag ser till att genomföra speciell styrketräning, säger Patrik Putte" Eriksson.

En sak till; Peter Johansson överglänste Boo Ahl, HV71-lånet som i dag drar vidare och vaktar Timrås elitseriemål mot Luleå.

- Till skillnad från min förra match i Växjö för en vecka sen kom jag rätt in i matchen, och så fick jag det stöd av uteförsvaret som är nödvändigt för att göra bra ifrån sig, säger den alerte Mörrumskeepern.

MATCHFAKTA

Första perioden: 1–0 (5.46) Johan Andersson, 1–1 (7.16) Mikael Johansson.

Andra perioden: 1–2 (6.11) Patrick Thoresen (Erik Back), 1–3 (8.25) Jens Bergenström (Patrick Thoresen, Mikael Johansson), 1–4 (17.45) Andreas Svensson (Daniel Svensson).

Tredje perioden: 2–4 (15.31) Johan Andersson, spel fem mot fyra.

Skott: 34–29 (11–11, 9–9, 14–9).

Utv, Troja/Ljungby: 4x2. Mörrum: 5x2.

Domare: Niklas Persson, Onsala.

Publik: 1 211.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.