1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Paulsson får göra sin efterlängtade debut

29 år gammal är det änt­ligen dags för Mörrums­sonen Marcus Paulsson att debutera i Tre Kronor.
– Det var på tiden – men kanske ett bevis på att jag inte slutat utvecklas, säger Färjestadsspelaren.
Nyheter • Publicerad 5 februari 2013
Foto: Linn MalmÃn / SCANPIX

Efter en strålande säsong så här långt och 34 producerade poäng på 46 matcher, har landslagsledningen fått upp ögonen för Paulsson. Och till Hockey Games, som avgörs nu i veckan, tog förbundskaptenen Per Mårts ut honom till turneringen.

– Det ska verkligen bli jättekul. Lite pirrigt är det allt, men jag hoppas det släpper när vi kommer till match.

Paulsson åkte till Malmö, tillsammans med två ­andra Färjestadsspelare, under måndagen och installerade sig på hotell. På måndagskvällen var det sedan samling och genomgång inför turneringen, som startar på torsdag.

– Jag har inte några förväntningar, men visst ska jag försöka göra så bra ifrån mig som möjligt. Och visst hade det varit kul att hänga ett par puckar även i landslaget, säger han.

Marcus Paulsson, son till förre storspelaren i Mörrums GoIS, Gary Paulsson, är född och uppväxt i Mörrum.

– Jag växte ju nästan upp på Jössa, säger han.

Han spelade pojk- och juniorhockey i klubben, innan han 18 år gammal tog plats i A-laget. Mörrum var på den tiden ­Blekinges bästa lag och spelade i allsvenskan, så det blev inte mycket istid för den lovande ynglingen.

I stället drog Paulsson på eget bevåg över till ­Kanada och spelade junior-hockey i Saskatoon Blades under de två följande ­säsongerna.

– Det var tufft, men samtidigt blev de åren en ­nyttig erfarenhet för mig.

Tillbaka i Sverige igen hamnade Paulsson i elitserien i Malmö, men där­ifrån blev han utlånad till först Halmstad och sedan till moderklubben.

– Jag spelade ett tiotal matcher i Mörrum.

Marcus Paulsson packade väskan och drog igen – till Finland under en ­säsong – innan han återkom till Malmö för tre ­säsonger.

På våren 2009 kom jag till Färjestad – och där finns han kvar fortfarande.

– Jag tycker jag utvecklats hela tiden i FBK. Jag har bättrat på det mesta i mitt spel, framför allt tar jag för mig mera och tar en mer ledande roll på isen numera.

Sitt ”gamla” Mörrum följ-er han så gott det går, även om det täta spel­programmet gör att Mörrumsbesöken inte blir så täta.

– Jag har hört mycket gott om Mörrum den här säsongen, även om det nu inte gått så bra i allettan. Jag har också försökt förklara hur ”het” hockeyn är nere i Blekinge för tillfället, men häruppe fattar de nog inte riktigt.

Ett löfte avger han också, innan det är dags för den första samlingen med Tre Kronor:

– Jag vill gärna avsluta min karriär i Mörrum – när det blir så dags.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.