1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Parnevik i ledning efter rekordrond

Jesper Parnevik gick sitt livs bästa golfrunda natten till fredagen. Med 61 slag på La Cantera-banan i San Antonio tog den svenske golfveteranen ledningen med fyra slag till en grupp på tio spelare.
Nyheter • Publicerad 5 oktober 2007

Jesper Parnevik gick sitt livs bästa golfrunda när han som bäst behövde den.

Med 61 slag på La Cantera-banan i San Antonio, tog den svenske golfveteranen ledningen med fyra slag till en grupp på tio spelare.

Parnevik, 42, är 138:e man på USA-touren och måste bli bland de 125 bästa för att få behålla tourkortet.

Men det började inte bra på torsdagen.

- Jag började med en bogey. Normalt börjar då paniken komma och du börjar tänka att den här dagen kommer att bli riktigt dålig. Men spelet kändes bra och puttningen kändes bra. Och så gjorde jag birdie på nästa hål, sade Parnevik på presskonferensen.

Han följde upp birdien på hans andra hål med ytterligare fem under de första nio hålen. Och sedan ytterligare fem under ronden för 61 slag, nio under par, vilket är hans livs bästa golfrond.

- Jag kom hit och kände att spelet fanns där, förklarade han resultatet.

Experimenterande med ett antal putters gav också resultat.

- Genast när jag satte ner puttern på marken kände jag att "den här får det bli". Jag puttade väldigt bra med den i dag. Tänk så lätt det kan vara ibland.

En annan förklaring till att Parnevik börjar hitta formen i säsongens elfte timme är att han är skadefri.

- Jag spelade halva året med ett brutet finger och omkring två månader med en bruten tå. Men nu har jag läkt och det är skönt att kunna spela en rond när man inte behöver anpassa spelet efter ens skador.

Tio spelare jagar Parnevik, fyra slag efter. Bland dem ytterligare tre svenskar ­ Daniel Chopra, Mathias Grönberg och Richard S Johnson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.