1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Överlägsen SM–seger

Anton Johansson, OK Orion, klarade av favorittrycket när han tog SM–guld på långdistansen i överlägsen stil och distanserade tvåan med över tre minuter i juniorklassen.
Nyheter • Publicerad 21 september 2014
SEGERHOPP. Anton Johansson, Orion, tar ett glädjeskutt på upploppet när han i överlägsen stil plockar hem SM?guldet för juniorer på långdistans.
SEGERHOPP. Anton Johansson, Orion, tar ett glädjeskutt på upploppet när han i överlägsen stil plockar hem SM?guldet för juniorer på långdistans.Foto: Lars Ronnols
SEGERHOPP. Anton Johansson, Orion, tar ett glädjeskutt på upploppet när han i överlägsen stil plockar hem SM?guldet för juniorer på långdistans.
SEGERHOPP. Anton Johansson, Orion, tar ett glädjeskutt på upploppet när han i överlägsen stil plockar hem SM?guldet för juniorer på långdistans.Foto: Lars Ronnols

Orions "super–Anton" fortsätter dominera i juniorklassen. I de snabblöpta skogarna utanför Norrtälje var han överlägsen sina motståndare och faktum är att han troligtvis varit med i medaljstriden i huvudklassen med sitt lopp.

– Det går fantastiskt bra just nu. Allt bara flyter på, menade Anton Johansson efter loppet.

Orionlöparen har tagit ett jättekliv rent fysiskt i år och utvecklat sin löpning. Så sent som för några veckor var han fyra i en seniorlandskamp utanför Göteborg.

– Min teknik har väl alltid fungerat bra och vinterns stenhårda träning har gett stora resultat fysiskt. Sedan har jag lyckats vara i form till de viktiga tävlingarna, konstaterade världens just nu bäste junior.

Anton Johansson hade inga som helst problem på den nästan tolv kilometer långa banan som bjöd på varierande svårighetsgrad. Han öppnade stenhårt och var i stor ledning redan vid första radiokontrollen.

– Jag försökte springa kontrollerat och inte göra några stora misstag, vilket jag inte heller gjorde. Det var den enkla segertaktiken.

I samma klass sprang även klubbkamraten Erik Andersson bra och var dryga minuten från bronset på en sjätte plats.

– Jag började lite försiktigt, men fick upp farten och kände mig pigg trots att jag inte sprungit så här långt särskilt ofta, kommenterade Andersson.

I herrklassen var inte Oleksandr Kratov, Orion, nöjd med sin nionde plats.

– Jag är inte alls i form, det går tungt sedan mina hårda träningsveckor i Norge. Jag hoppas det lossnar till nästa helg, menade Kratov som var dryga 3.5 minuter efter Fredrik Johansson, Lidingö.

I damklassen svarade Nadiya Volynska, Orion, för ett stabilt lopp som inte var helt felfritt.

– Jag hade inte det där flytet i dag och kanske inte farten heller, men jag hoppas det finns där nästa helg, konstaterade Volynska efter loppet.

Segern gick till Sveriges stora stjärna Tove Alexandersson, Stora Tuna.

I yngsta juniorklassen missade Tilda Johansson, Orion, bronsmedaljen med 14 sekunder och slutade fyra.

– Det är aldrig roligt att missa medalj. Jag missade mycket på andra och tredje kontrollen. Sedan gick det bättre, men jag lyckades inte nå medaljplats, menade en något besviken Oriontjej.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.