1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Östmark axelskadad igen

Inte en chans. Anderstorp kunde inte röra serieledande Hästö utan blev total utspelade på sin hemmaplan. Hela 32-20 (14-7) i Hästöfavör i div I-matchen är siffror som duger. Det enda negativa var att Sonny Östermark på nytt slog axeln ur led och blir borta en längre tid.
Nyheter • Publicerad 15 januari 2007

Hästö var överlägset. De mosade Anderstorp sönder och samman på ett enkelt sätt.

Man fixade 5-1 i inledningen spädde på från 5-3 till 8-3 och släppte bara in sju mål före paus varav två straffar.

- Ja, vårt försvarsspel var suveränt och vi kom in i matchen på ett bra sätt, säger Pierre Thorsson, tränare.

- Och när man trodde Anderstorp snackat ihop sig om en uppryckning efter paus blev det precis tvärtom. Vi gjorde snabbt fyra mål. Sen var det klart. Och det gick lättare än jag tänkt mig,säger Pierre.

Tyngre än Anderstorp - Vi vet att Hästö är fysiskt starkare än oss. Vi stod inte upp och fick ingen fart på spelet. Jag trodde vi skulle ge dem en match. Jag är besviken, säger Kalle Mattsson, Anderstorps tränare.

Smålänningarna vägde för lätt och saknade helt genombrottskraft. De var också ganska lättlästa och utgjorde inget som helst hot mot Hästös seger.

Pierre Thorsson igen:

- Vi hade fruktat den här matchen. Nu får vi en bra inledning, drar nytta av både vår längd på spelarna och att vi har fler kilon. När vi skaffat oss överläge handlade det om att inte släppa upp Anderstorp. Och det klarade vi utmärkt.

- Vi missade ju allsvenskan med liten marginal. Men kanske väl så bra väg att ta sig via den här serien till ett kval, spekulerar han.

Bra utgångsläge Hästö har skaffat sig ett bra läge inför fortsättningen. Nu handlar det om att förvalta pundet. Och det bör man ha goda utsikter till. Laget imponerade stort på Smålandspubliken.

- Ja, Hästö är seriens bästa lag. Det råder ingen tvekan om den saken, menade Kalle Mattsson.

Åkte med hem Smolken i glädjebägaren var alltså att Sonny Östermark slog upp sin gamla skada. Samma axel som Sonny skadade i höstas mot Kristianstad.

Sonny fick forslas till sjukhus för att få axeln dragen rätt igen, men kunde sedan följa med spelarbussen hem till Karlskrona igen.

- Jag tror inte han spelar mer den här säsongen, fruktar Pierre Thorsson.

Målen, Anderstorp: Magnus Westlund 4, Jim Sundgren 4, Johnny Olsson 3, Kristoffer Johansson 2, Linus Dennerlöv 2, Kalle Dravegård 2, Johan Dravegård, Kalle Björkman, Hampus Tjernqvist.

Hästö: Markus Sandström 8, Mirsad Pecikoza 6, Daniel Hofflander 4, Ola Karlsson 4, Johan Svensson 4, Martin Svensson 4, Christoffer Nordholm, Sonny Östermark.

Utvisningar, Anderstorp: 7 x 2 min. Hästö: 4 x 2 min.

Domare: Mats Carlsson och Patrik Lindstam, Linköping.

Publik: 246.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.