1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Ordföranden lämnar Lyckeby

Några veckor före elit-seriestarten väljer Lyckeby
BTK:s ordförande Per-Erik Olsson att lämna föreningen. - Jag har redan meddelat styrelsen att jag lämnar alla uppdrag, bekräftar Per-Erik Olsson.
Nyheter • Publicerad 13 september 2006

Anledningen till Olssons avhopp är enligt honom själv att han fått jobb på ett norskt företag och kommer att vara mycket på resande fot.

- Det finns ingen möjlighet att hinna med att vara ordförande också, säger han.

Att hans avhopp skulle ha något att göra med turbulensen efter tränaren Hans Thalins kritik av och avhopp från föreningen, dementerar Per-Erik Olsson bestämt.

- Visst har det varit en jobbig tid, men det har inte påverkat mitt beslut.

Krävt hans avgång Uppgifter från andra personer BLT pratat med ger dock en annan bild av Per-Erik Olssons sorti från Lyckeby BTK.

Enligt uppgift ska spelare och ledare ha krävt Olssons avgång.

- Nja, vi har haft en del möten och diskuterat den senaste tidens händelser, men vi har inte framfört några direkta krav på Pelles avgång, säger tränaren Marcus Sjöberg.

- Däremot vet jag att det finns andra inom föreningen som velat ha bort honom som ordförande.

Hur som helst, Per-Erik Olssons två år som ordförande har kantats av konflikter av olika slag. Bland annat hade han förra året en konflikt med domaren Monica Hansson, vilket ledde till att hon polisanmälde Per-Erik Olsson för förtal - samtidigt som Hansson själv blev avstängd från att döma LBTK:s matcher.

I våras hamnade Olsson åter i blåsväder när han uttalade sig om kinesiskan Li Fen, som vägrade spela pingis i elitserien sedan hon blivit gravid. "Hon är falsk och utnyttjar folk", påstod Olsson.

Och så den senaste "historien", som ledde till att Hans Thalin tog en time-out från alla tränaruppdrag. Enligt uppgift låg också en dispyt mellan Olsson och Thalin bakom den sistnämndes avhopp.

Osmidig behandling - Helt klart har det i alla fall varit mycket tjafs och bråk under Pelles tid som ordförande. Och jag kan nog hålla med om att han behandlat en del personer lite osmidigt, säger Marcus Sjöberg.

- Samtidigt har Pelle varit mycket driftig och gjort massor av bra saker för föreningen. Men kanske borde han haft en annan post inom föreningen än just ordförande.

På ett extra styrelsemöte i början av nästa vecka ska Lyckeby BTK försöka få fram en ny ordförande.

Jonny Samuelsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.