1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Olsson är på väg bort

Mjällbyforwarden Fredrik Olsson kan vara på väg att lämna klubben. Såväl Gif Sundsvall som allsvenska AIK har visat intresse för den målfarlige 20-åringen.
Nyheter • Publicerad 25 november 2005

Under superettansäsongen 2005 svarade Fredrik Olsson för 13 mål i den gulsvarta Mjällbytröjan. Det har gett eko i fotbolls-Sverige. Senaste lag att anmäla intresse för Olsson är Gif Sundsvall, klubben som åkte ur allsvenskan i höstas.

I onsdags fanns Fredrik Ohlsson på plats i Sundsvall för att bekanta sig med klubben och staden. Väl hemkommen till Blekinge säger han att han fick många fina intryck av såväl föreningen som det övriga vardagslivet.

- Staden är jättefin och klubben verkar också vara helt okej. Nu ska jag ta någon vecka till att fundera över det här. Det är väldigt mycket att smälta, säger den eftertraktade forwarden.

En anledning till att Mjällbys skyttekung överhuvudtaget funderar på en flytt till Sundsvall är att Giffarna kan erbjuda honom ett kontrakt som fotbollsspelare på heltid. Den möjligheten finns inte i Mjällby AIF.

- Det är stor skillnad. Att få spela på heltid är ju något man alltid har velat, fortsätter Fredrik Olsson som dessutom känner några av Gif-spelarna sedan sin tid i det svenska P85-landslaget.

- Där spelade jag forward ihop med Mikael Dahlberg. Jag vet även vilka ett par andra spelare i laget är.

Har kontrakt

Mjällby AIF är den klubb som i nuläget har kontrakt med Fredrik Olsson. Avtalet gäller till och med säsongen 2006.

- Jag trivs bra i Mjällby. Det är absolut inte uteslutet att jag stannar.

Redan i somras spekulerades det om att AIK skulle vara intresserat av Fredrik Olssons tjänster från och med 2006. Han gjorde exempelvis mål på "Gnaget" när Mjällby mötte Solnalaget i Hällevik den 22 maj.

Mjällbys anfallslöfte bekräftar också att AIK (numera i allsvenskan) fortfarande är ett hett alternativ. På vägen upp till stannade han nämligen till i Stockholm och tog ett snack med AIK-ledningen.

Stockholmsklubben har på senare tid gått miste om offensiva nyförvärv som man trodde var klara för spel under 2006. Ett faktum som möjligen kan bereda plats för en förhandling med Mjällby om Fredrik Olsson.

- Jag träffade Stefan Söderberg och fick ett trevligt intryck av både honom och AIK. Som jag ser det i nuläget så står det mellan Mjällby, Sundsvall och AIK. Några andra alternativ finns inte.

Jublar inte

Mjällbys klubbdirektör Göran Bogren säger att hans förening inte direkt jublar över att de nämnda klubbarna nu visar ett intresse för Fredrik Olsson.

- Intresset att släppa honom till en seriekonkurrent som Sundsvall är naturligtvis väldigt vagt från vår sida. Den enda kontakten vi har haft med Sundsvall är ett de har ringt och anmält sitt intresse för Fredrik. Det har de gemensamt med tio-elva andra klubbar, säger GöranBogren.

Klubbdirektören tycker inte heller att Fredrik Olsson ska stirra sig blind på att Gif Sundsvall erbjuder en tillvaro som fotbollsspelare på heltid.

- Han bör inte bara vara ute efter att tjäna pengar. Han är ung och jag tycker att han borde se till att utbilda sig på ett bra sätt först, säger Bogren.

Fortsättning lär följa.

Markus Danielson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.