1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
En ny center ska testas av Olofströms IK under 14 dagar.
Jani Tuominen är namnet på den finländska spelaren som närmast kommer från London Racers.
- Han trivdes inte alls med den brittiska ishockeyn, men vi fick mycket goda rekommendationer från London Racers tränare Peter Ekroth, berättar Bengt-Åke Åkesson i Olofströms IK..
Nyheter • Publicerad 31 oktober 2003

Olofströms IK var inte nöjda med vad den japanska importen Junji Sakata presterade under de månader han var i OIK. Sedan förra fredagen lirar Sakata i Sollefteå.

Hans ersättare, Jani Tuominen, beskrivs som en hårt arbetande center med bra spelsinne och bra skott.

Han har spelat 15 matcher med London, men det stämde inte för honom i England. Sista matchen med London spelade Jani i lördags, sen stack han till flickvännen i Frankrike och under torsdagen blev han klar för Olofströms IK. Det är som sagt snabba turer i dagens hockey.

Annars har han varit trogen ASG Angers i Frankrikes högstaliga sedan säsongen 98/99, förutom en säsong i italienska Brunico. Han har också spelat i högsta ligan i såväl Finland som i Norge.

Hans poängsumma från förra säsongen i Angers blev 23 (8 mål, 15 assist) på 21 matcher och året innan blev det 27 poäng (13 och 14) på 28 matcher.

- Laget var inte så bra förra säsongen och efter att vi bytte tränare så ville jag byta klubb till denna säsong. Jag hade nästan bestämt mig för att stanna karriären ut i Angers, men så blev det inte. London Racers var inte riktigt färdiga för spel i högsta ligan så jag valde att bryta kontraktet. Nu är jag här i södra Sverige där jag tror att spelet blir snabbt. Vet att Harri Lönnberg spelar i OIK och honom känner jag sedan tiden i Finland, säger Tuominen.

Jani Tuominen har blivit 32 år, mäter 181 cm och väger 84 kg. Det är en rutinerad spelare med bland annat meriter från det finländska juniorlandslaget.

Hur ser du på spel i svenska division 1?

- Vet inte mycket mer än vad Ekroth berättade, men jag ser fram emot att spela med Olofström, påpekar Tuominen.

Hoppas bli spelklar

Bengt-Åke Åkesson gör nu allt som står i hans makt att Jani ska bli spelklar till söndagens match mot Tyringe på bortais.

- Papperen är skickade till alla instanser så jag hoppas och tror att han är med i truppen mot Tyringe. Vi har skrivit ett så kallat try out-kontrakt med Jani under 14 dagar så vi kan kolla vad han går för. Det är ju mycket vanligt att man gör så. Sen får vi göra en utvärdering om han är spelaren vi letar efter, avrundar Bengt-Åke Åkesson.

Första träningen med sina nya klubbkompisar gör Tuominen under fredagens pass i Stålhallen.

- Alltid lite speciellt att komma in i ett nytt gäng, men det är bara att göra sitt bästa. Hoppas bara att transferkortet blir klart till söndag, avslutar Jani Tuominen.

Micke Wadström
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.