1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Olofström klarade inte pressen

Det var stor besvikelse hos Olofström BS sedan laget förlorat i semifinalen mot elitserien i Jönköping mot Stockholmslaget Amiki med 9–11 och 9–11.
Nyheter • Publicerad 19 maj 2014
HJÄLPTE INTE. Robert Jönsson och Rasmus Hagelberg vann med 7?1 i sina matcher, men OBS föll ändå i elitkvalet.
HJÄLPTE INTE. Robert Jönsson och Rasmus Hagelberg vann med 7?1 i sina matcher, men OBS föll ändå i elitkvalet.Foto: Rolf-Arne Kulle
Foto: 

Olofström gjorde nu sitt fjärde raka kval och är och nosar på landets högsta serie.

Rasmus Hagelberg och Robert Jönsson spelade bra i båda matcherna, liksom unge Hani Alani, som nu gjorde sitt första kval. Problemet för OBS var att laget föll igenom i sistaslagen i flera av parmatcherna. Paret Dennis Vrabac och Henrik Johansson spelade stabilt, men fick ändå 1–7 i baken.

– Det kändes surt i första matchen då Henrik och jag hade marginaler emot med få käglor, men så är det. Vårt lag tappade flera parmatcher i sista rutan. Vi klarade inte pressen och har detta att jobba på till nästa säsong och att träna än mer, säger Vrabac.

OBS har trots dagens förlust gjort en bra säsong i allsvenskan med en andraplats i gruppen. Laget är ungt och nästa säsong knackar fler tonåringar på porten till a–laget.

– Det har varit en helt godkänt säsong och vi tar oss fram till slutomgången i kvalet. Vi hoppas alla är med nästa säsong och vi har fått in ett par ungdomar och fler kan komma med. Det ser positivt ut, säger Vrabac.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.