1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Öhman ersätts av kanadensare

Spännande och intressanta saker har hänt i Mörrums Hockey under helgen.
Det handlar om förändringar på backsidan.
Gojset har sagt upp det löpande kontraktet med rutinerade Roger Öhman.
I gengäld dyker det upp en kanadensare lystrande till namnet Allan Schuller.
Nyheter • Publicerad 10 november 2003

- Jag är helt övertygad om at vi hamnar på plus i det här skiftet, säger sportchefen

Ända sedan i somras har Allan Schuller varit en prioriterad spelare i Gois-sammanhang.

Prislappen var länge och väl i högsta laget, något som efterhand har förändrats.

Mörrums tränare Ivan Hansen:

- Nu är det inte lika mycket kvar av säsongen, som i det tidigare skedet, därför är det nu en prisnivå som är överkomlig för vår del.

- Jag ser Allan Schuller som den rutinerade drömspelare vi behöver i vårt unga lag.

En papparoll är det tänkt att Allan Schuller ska ha i Mörrums allsvenska ishockeylag.

Välkände agenten Gunnar Svensson har sett sin adept live.

- "Svesses" bedömning är positiv, och jag vet också andra iakttagare vars kritiskt granskande blickar har betytt goda vitsord åt det backsspel som passningsskicklige Allan Schuller representerar.

Extra dimension

Den kanadensiske backen är rightare, och då den typen av backar är en bristvara talar mycket för att hans medverkan kommer att ge Gojset en extra dimension.

Han är väl förtrogen med den europeiska ishockeyn. Detta efter ett antal år i engelska superligan, men också ett antal säsonger i Bundesliga och nu senast på den näst högsta nivån därstädes.

- Allan har varit såpass länge i England och Tyskland att han kände för nytändning, något som bidrog till att vi nu kunnat slutföra den här transfern, säger Ivan Hansen.

Under måndagen anländer Allan Schuller till Blekinges ishockeymetropol, och på onsdag är det meningen att han ska göra debut, då Växjö Lakers kommer till Jössarinken vid den allsvenska omstarten efter novemberuppehållet.

Ingen Öhman

När det är dags att göra line upp finns det inte längre någon Roger Öhman med i uppställningen. För några dagar sedan lämnade den 36-årige backen Gois-lägret.

Den tunga meritlistan till trots hade den sympatiske skåningen svårt att övertyga och komma upp i den klass som gjorde honom till ett aktat namn i elitserien i många år.

Till att Roger Öhman och Mörrum bestämde sig för att gå skilda vägar hör också att Mif Redhawks krävde ekonomisk kompensation, eller så kallat utbildningsbidrag.

- Vi var medvetna om att den här situationen kunde uppstå. Vi vet väl inte riktigt var vi hamnade vad gäller den biten, men helt klart har det bidragit till beslutet att avstå från Rogers fortsatta medverkan, säger

Men det mest konkreta är kanske ändå Roger Öhmans skadeproblem. En ständigt krånglande armbåge har gjort att han endast spelat cirka hälften av de 18 hittills spelade all-svenska omgångarna.

- Roger skulle inte kunnat spela på onsdag mot Växjö Lakers om vi leker med tanken att han varit kvar, och det är också så att han varit i kontrakt med Mif Redhawks läkare som rekommenderat försiktighet för att inte riskera framtida men, berättar Ivan Hansen.

Till backsituationen i Mörrum ska också nämnas att det är fortsatta problem för Per Braxenholm, som utöver krånglande axlar lider av oidentifierade sjukdomsbesvär.

Så med Roger Öhman ut, och Per Braxenholm i obrukbart skick, samt Allan Schuller på plussidan är det totala antalet användbara backar med allsvensk status fem till antalet.

- Vi är väl medvetna om att vi är tajta för närvarande, men det är pengarna som styr, säger Ivan Hansen.

- Samtidigt som att vi hoppas att det ska lösa sig med Per Braxenholm så att denne snart är tillbaka, avrundar Gois-tränaren.

Bengt Josephson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.