1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Nytt världsrekord av Nystrand

Rekordjakten fortsatte i dag under världscupsimningarna i Berlin. Efter gårdagens slakt av 100-metersrekordet upprepade Stefan Nystrand bedriften på 50 meter frisim i dag. 20,93 lyder det nya världsrekordet.
Nyheter • Publicerad 18 november 2007

Rekordjakten fortsatte på söndagen under världscupsimningarna i Berlin. Efter lördagens slakt av 100-metersrekordet upprepade Stefan Nystrand bedriften på 50 meter frisim på söndagen. 20,93 lyder det nya världsrekordet.

Stefan Nystrand putsade sydafrikanen Roland Schoemans tidigare världsrekord på 20,98 med fem hundradelar. I ett lopp med fem OS-finalister.

- Jätteroligt att man kan göra två världsrekord på en tävling förstås, men det här loppet var inte alls lika bra som det i går, säger Nystrand till SVT.

Han berättar att han stressade i början och att vändningen inte satt så bra.

- Men självklart satsar jag på två OS-guld nu, men det blir tufft, det finns många bra grabbar.

Han säger också att han tror han har mer i kroppen på 50 meter.

- Två världsrekord på två dagar, det är ganska unikt det Stefan har gjort, säger förbundskaptenen Thomas Jansson på Svenska simförbundets hemsida.

- Det ska bli spännande att se vad Stefans konkurrenter hittar på för att kunna ta OS-guldet från Stefan.

Petter Stymne var åttonde och sista man i finalen, över sekunden efter Nystrand.

Publiken i Berlin fick se ytterligare rekord.

På 200 m medley vann brasilianaren Thiago Pereira på nya världsrekordtiden 1.53,14.

Marleen Veldhuis plockade ytterligare ett av Therese Alshammars rekord. På lördagen blev svenskan av med världsrekordet på 50 m frisim, på söndagen slog holländskan till med nya europarekordet 52,14 på 100 meter.

Josefin Lillhage hängde på Veldhuis och simmade in som fyra på 52,84. För första gången var Lillhage under 53 sekunder och med den tiden är hon näst bästa svenska genom tiderna.

Alshammar vann 50 m fjäril med Anna-Karin Kammerling på tredje plats och Lina Petersson på sjätte.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.